לאופיר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/11/2000 | 20:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

אופיר ! יש חיים מחוץ לאינטרנת בחיים יש לשמור על איזון - יותר מידי ופחות מידי זה לא טוב אני מבין שאתה מאד נמשך למיקצוע שלנו אבל אני חושש מבעיה מסוימת (לא ברור לי עוד מה) מחילופי ההתכתבותשלך עם טלי אני חושש שישנה בעיה לציין שלא כל מה שכתוב במאמר או ספר הוא תורה מסיני ישנם תאוריות יותר שימושיות ויעילות לטיפול ויש המון דאות שפורסמו אבל אינם תורמים לטיפול כאשר תהיה איש מקצוע תטפל באנשים תחת הדרכה תיווכח בכך בנתיים תן כבוד לידע והנסיון - על תרגיש מושפל ועל תגיב באגרסיביות בילתי נשלטת. בהצלחה :-)

10/11/2000 | 20:29 | מאת: אופיר

יש חיים מיחוץ לאינטרנט.מה אתה אומר?...באמת לא ידעתי, חשבתי שלאמא שלי קוראים "פורטל" ולאבא שלי קוראים "פורום"... :-) התכתבי עם טלי מיספר פעמים....והדגש זה על מיספר פעמים... אולי 4,וכמו שטלי כבר גיבשה דעה עליי,שהיא הבעירה יפה מאוד באי מייל,גם אני גיבשתי עליה,אז כלום לא ישנה,היא תמיד תיתנגד לכל מה שאני יכתוב,גם אני אם יצטט ממחקרים הכי עדכניים.... אז זה ממש לא משנה חוץ מיזה שאני בעמדה שאם זה לא יועיל,זה גם לא יזיק ומאיזה בעיה אתה חושש ?...שאני אובסיסבי לגבי המיקצוע או משהוא ? אופיר

10/11/2000 | 21:08 | מאת: טלי וינברגר

אופיר שלום רב, "אם זה לא יועיל, זה לא יזיק"?? האם לא קראת בעיתונים על תביעות של פסיכולוגים ופסיכיאטרים ע"י מטופלים בשל הנזק הנפשי שנגרם להם בעקבות טיפול או אבחון מסויים??? בגלל שאנשים מתייחסים לתשובותיך ברצינות, עליך להתייחס אל האנשים גם כן ברצינות. אמירה מוטעית יכולה לגרום נזק ניכר. לכן הזדעקותי לנוכח אבחנותיך. קח את הדברים והמשך. התעסקותך בנושא, לא מוסיפה לך. בברכה, טלי פרידמן

10/11/2000 | 23:01 | מאת: oredan

אופיר לדבר אליך זה כמו לדבר אל קיר. אתה פשוט לא מסוגל להבין את חומרת מעשיך כאן וד"ר פלד כבר אמר לך שיש כאן בעיה של "אגרסיביות בלתי נשלטת"- במיוחד דבריך כלפי טלי פרידמן. לידיעתך לד"ר פלד כפסיכיאטר בכיר ישנה סמכות מטעם הפסיכיאטר המחוזי להפעיל הוראה לאישפוז בכפייה בכפוף לאישורו של הפסיכיאטר המחוזי וזאת במקרה של סכנה לציבור. אפשר להבין מחילופי הדברים כאן שאתה אולי מעורער ומסוכן. אם אפשר לאבחן ולטפל דרך האינטרנט אז אפשר גם לאשפז. קח את דברי בידידות לתשומת לבך.

11/11/2000 | 10:09 | מאת: שואלת

קראתי את חילופי הדברים היום ואתמול, ובמידה מסוימת רציתי מיד להתערב לצדך: העימות האחרון התחיל בגללי, ואתה החלש, המותקף כנגד שני ה"הורים" בעלי הסמכות; והרי רק רצית לעזור... מצד שני יש משהו מוזר בדרך התגובה שלך, ואולי כדאי לך לתת את הדעת על כך: אתה ממהר מאוד להתערב, זורק משפטים, שפעמים רבות אין בהם כדי לתרום דבר וחצי דבר אלא רק לבלבל. ניקח לשמש את האמירה שלך על הכעס שלי: מכיוון שאני בטיפול אני יודעת שיש בה מן האמת, אבל זו תשובה חלקית בלבד (לכן גם לא הסבה תשובתך כל נזק). אבל ללא הטיפול המקצועי שאני עוברת, והתהליך ההדרגתי שנחשפתי בו לדברים ופיתחתי את ההבנה בנוגע אליהם, מה הייתי מפיקה מתשובתך? רק בלבול, אשמה ואולי אפילו כעס. מדובר בפורום, וודאי יש מקום לנוכחות אנשים מעבר לאנשי המקצוע בלבד. נדמה לי שתרומתך הייתה גדולה יותר אילו היית משתף אותנו במה שעובר עליך, וההתייחסויות שלך למה שאנשים כותבים היו ממקומות אישיים ולא ממקום של פסאודו-מטפל. קח את דבריי ברוח טובה - הם לא נועדו לפגוע.

11/11/2000 | 12:54 | מאת: טלי וינברגר

לשואלת מילותיך כפנינים טובות. זו בדיוק היתה כוונתי כשהערתי לאופיר. אין מדובר פה ב"הורים" ברי סמכא, אם כי במכוונים. תשובות של משתתפים נוספים מתקבלות בברכה, במידה ואין בהם סיכון או פגיעה באדם השואל. ואגב, אינך אשמה בדבר, ובוודאי לא בהתנהלות המכתבים האחרונה. מדיי פעם הנושא הזה עולה מחדש. ולאופיר, צר לי על תחושתך כי יש לי עליך "דעה מגובשת". מעולם לא ניסיתי לאבחן אותך, או לרדת לפסים אישיים. הערותיי כלפייך היו רק במובן המקצועי כמנהלת בפורום. אם תעלעל מבין דפי הפורום תוכל לגלות כי לא מעט פעמים שיבחתי אותך על תשובותיך. חבל שהינך קל להיפגע, ומיד "מסתנוור" מעצם ההערה, כך שאינך מסוגל לראות גם את הדברים הטובים. בברכה, טלי פרידמן

13/11/2000 | 02:37 | מאת: סתם1

למטפלים: לעינכם תמיד צריכה לעמוד טובת המטופל ובמקרה שלנו משתתף הפורום הודעה לאופיר כהודעתו זו של ד"ר פלד אין לה מקום כלל בפורום מה גם בהנחה שהתכוון לכל מילה אשר כתב והוא אכן דואג לאופיר וזו סיבת כתיבת ההודעה -ולא סיבה כלשהיא אחרת כפי שניתן לשער לאור התכתובות האחרונות בפורום- אם אכן הדאגה לאופיר היא סיבת הכתיבה יכול הנך ד"ר נכבד לעשות זאת הישר לאימייל של אופיר המצורף לכל הודעה שלו הנראה לך כי הודעה זו לאופיר בפורום אכן הנה לטובת אופיר או שמטרתה היתה לעזור לו להשתיק את עצמו? טלי - כפי שאת בעצמך כתבת צריך לדעת איך להעיר ולהאיר ראיתי את חליפת ההודעות עם השואלת וחליפת ההודעות עם אופיר אשר הציע כי תוסיפי גם את מפרי עיטך ואילו את בתגובה תקפת אותו תגובתי לך השארתי שם אכן המסר ברור ........ ראיתי גם את השינוים שחלו בהודעות אופיר עד כי ההודעה נפתחת באינני פסיכאטר/פסיכולוג וכו' ורק אח"כ הענין עצמו אני מניח כי מה שמפריע לכם היא צורת ההתנסחות של אופיר אשר הנה נחרצת וקובעת אישית לאור ההקדמה המפורשת והארוכה אינני רואה בכך כל רע השאלה כיצד מגיבים הקוראים ויש קוראים אשר רואים בכך בעיה ומכאן שיש לתת הדעת על כך יהיה עליכם להציע דרכים שונות אפשריות לאופיר אולי כי יציין שע"פ מה שקרא או שהנו תלמיד תיכון ועוד כמטפלים אתם צריכים לדעת כי דרך ההתקפה איננה נושאת פרי אלא גורמת להתקפה נגדית או כניעה אשר אינה דבר רצוי ואתם כמטפלים אינכם0 יכולים לקבלה ובטח שלא לנסות ולגרום לה אופיר - כפי שצינתי נדמה לי כי הבעיה של הצוות איתך היא הניסוח הנחרץ והקובע חד משמעית ציון העובדה כי אינך בעל מקצוע איננה משנה את הנחרצות של הקביעה אינני יודע מה להמליץ לך כי כל אחד וסגנונו הוא אבל אולי ניסוח תשובה כהבעת דעה ולא כעובדה נחרצת הוא אשר נדרש באשר לנחרצות וקביעת העובדה - אומר כעת משהו לא בטוח שתבין לא כי הנך טיפש ח"וח אלא כי זה דרכו של עולם שום דבר איננו נחרץ וחד משמעי יש והתהליכים העקרונות שלהם זהים אך ההתבטאות הנה שונה מאדם לאדם לנו נוח לראות את הדברים כעובדות חד משמעיות זה מקנה לנו סדר ובטחון זוהי גם דרכו של עולם שתחילה אנו מקבלים כל דבר כעובדה רק יותר מאוחר אם אנחנו באמת אבל ממש מקצוענים אנו יודעים להכיר בשוני הקיים, אין זה דבר פשוט כלל .... באשר לפסיכולוגיה ופסיכאטריה אלו ענפים צעירים ביותר /שהננו יודעים מעט מאד אלו בעיקר תאוריות אשר משקפות בין היתר את אלו אשר הגו אותן כפי שכבר צוין כאן יש ענף בפסיכאטריה שהנו אנטי פסיכאטריה [לא שהנני יודע מהו] אבל מהשם ניתן ללמוד כי יש מחלוקת מהותית אז כרגע למד ,שנן, הבן כל אשר הנך קורא עם הזמן אם תעסוק בתחום אני מקוה שתדע למצוא את הדברים הנכונים אשר אינם בהכרח התאוריה אשר קראת בספר זה או אחר בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית