התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/11/2001 | 22:37 | מאת: שני

שלום וברכה! כשאני נמצאת בחברת אנשים, לרוב אני חשה מעין חרדה. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר באיכות השיחה, קרי: המילים מתבלבלות, הדיבור אינו שוטף, לא תמיד יש באפשרותי לבטא את שברצוני לומר וכיו"ב. התופעה שתוארה לעיל מצטמצמת בחברת חברים וידידים וכמעט נעלמת בחברת בני המשפחה. אנא הציעו לי דרך לטיפול. בברכה שני

09/11/2001 | 00:46 | מאת: טלי וינברגר

שני שלום רב, נראה כי המצב אותו את מתארת, מפריע לך ואת מעוניין במציאת דרכים להתמודד עימו. ראשית, עצם המודעות והנכונות לטפל בכך, מבורכת. שנית, לגבי מה עושים, אם כן לדעתי כדאי לפנות לטיפול פסיכותרפויטי, אולי בגישה התנהגותית-קוגנטיבית. זוהי גישת טיפול שבדרך כלל אינה אורכת שנים כמו הטיפול הדינמי, והיא מתמקדת בבעיות ספציפיות יותר, עם תהליך של טיפול מעשי, כלומר לימוד של דרכי התמודדות מעשיים במצבים שונים. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית