הרטבה לאחר גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2001 | 22:11 | מאת: גיל

לאחר קריאה של מספר כתבות בנושא נראה כי אין פתרון קסם, האם לילדתי בת ה-3 שנגמלה בעבר וישנה לילות שלמים ללא הרטבה ושחזרה להרטיב לאחר חצי שנה בצורה קבועה (כל לילה ואף בשנת הצהריים) כדאי לחזור לחיתולים או לנסות לגמול בכל זאת? ילדתי החלה גן חדש בשנה זו וההרטבה החלה פחות או יותר יחד עם זאת, איך ניתן לבדוק, אם בכלל, קשר לנושא. הגננת ואנחנו כהורים מרגישים שהילדה מאושרת בגן לא פחות מבשנה שעברה.

07/11/2001 | 05:46 | מאת: רוית ניסן

לגיל בוקר טוב. רגרסיה בגמילה נפוצה בקרב ילדים. כמו בכל השג שלנו, הכרוך במאמץ רגשי עז- גם אנחנו המבוגרים כמהים לעיתים לחזור אחורה- למערכת פחות טובה אולי, אבל שם הרגשנו בטוחים. מאוד יתכן שהנסיגה קשורה לשינוי הגן, במידה ולא קרה משהו נוסף- כמו לידת אח, מעבר דירה, וכד'. לא הייתי מחזירה את הטיטול- אלא מדברת עם הילדה על השינוי, הקושי, אך גם תחושת ההשג. לצד זה הייתי מתגמלת הצלחות ומשדרת מסר:"נכון שקצת קשה, אבל את ילדה חזקה, וכבר הצלחת בעבר- אז אנחנו נעזור לך להצליח שוב..." או משהו כזה. נסו לא להיות שיפוטיים, אלא לתמוך. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית