פןרום חדש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/11/2001 | 19:00 | מאת: ענבל

זכויות האדם מול המערכת הפסיכיאטרית / פורום חדש שלום רב, שמי ענבל בר-און בימים אילו פתחתי פורום חדש - זכויות האדם מול מערכת הכפיה הפסיכיאטרית . בשנת 1994 הקמתי את העמותה הישראלית למאבק בתקיפה פסיכיאטרית - העוסקת בזכויות מי שבאים במגע עם המערכת הפסיכיאטרית . מרגע הגדרתו של אדם כ"חולה נפש" הוא מוקע , באופו שרירותי, מכל החוקים והכללים החלים על אדם במדינה דמוקרטית . נגזלות ממנו הזכות לכבוד, לחירות , ולזכותו על גופו. הבעיתיות היא בסטיגמה . כפי שאנו, היהודים , נחשבנו לפני כ 100 שנה ל"זקני ציון המאיימים להשתלט על העולם", כך גם מי שמוגדרים כ"חולי נפש" - נחשבים - על לא עוול בכפם - ל"מסוכנים לציבור" - מה שמצדיק ומתרץ בעיני מערכת הכפיה הפסיכיאטרית את הפרת זכויותיהם . כל דיון העוסק בזכויות האדם מול המערכת הפסיכיאטרית - ובנושאים הקרובים לנושא כגון זכויות חולים או זכויות אנשים עם מוגבליות - יתקבל בברכה בפורום. בברכה, ענבל בר-און

06/11/2001 | 14:25 | מאת: דר' עמי אבני

ענבל שלום אני בהחלט בעד מלחמה בעד זכויות אנשים, חולים וחולים פסיכיאטרים אני רחוק מלחשוב שהם מקבלים יחס ראוי במקרים רבים יחד עם זאת ברצוני להסתייג מהטון הסנסציוני של מכתבך - בהצלחה עמי

06/11/2001 | 18:32 | מאת: דני

אני דווקא בעד הטון הסנסציוני של הודעתך היכוולה להוות טאקטיקה שווקית יעילה. ללא שיווק אגרסיבי של דעותך לא תגיעי לתודעת הרבים . מציע לך לפנות בעניינך לתחקירנים בתכנית "חשיפה" של חנן עזרן טל. 037652016 ו\ או לפנות לעינת פישביין.(ערוץ 2 ). "בגנות הספיכוטרפיה " קראת ?. עד כה ברמת השיווק. כדאי לקדם את הרעיון דרך ההקצנה. לגופו של עניין הממסד הפסיכיאטרי ורוב הפסיכיאטרים אינם עוסקים ב" תקיפה " של פציאנטים ומההבט הזה ניתן בהחלט להבין את אי הנוחות שככל הנראה ד"ר אבני חש מול הודעתך כפי ש הדבר בהתבטא באגרסיביות הסמויה שבתגובתו. דני

07/11/2001 | 02:57 | מאת: .

תני לינק לפורום החדש שפתחת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית