דכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/11/2000 | 15:52 | מאת: נירה

שלום רב, בן זוגי מטופל בסרוקסט בעקבות חרדה ודכאון, כמו כן הוא נמצא כרגע בגמילה מאלכוהול אשר לזמן רב שימש "כתרופה" לתחושות הקשות אותן הוא חווה. יש לציין שהוא אינו נעזר הרבה בעניין הגמילה ורק לעיתים מתייעץ עם פסיכולוג. הסרוקסט "הורג" את החשק המיני וכן את היכולת! האם זה תירוץ או שלא ומה אפשר לעשות בנידון במקרה שזה נכון? האם ידוע לכם על איש מקצוע אשר "מתמחה" בגמילה מאלכוהול? האם אפשר קצת לעודד אותי בכך שהתמכרות היא לא לכל החיים? האם סרוקסט הוא התשובה הטובה ביותר? תודה רבה

09/11/2000 | 17:40 | מאת: ד"ר אבי פלד

מי מטפל - רופא משפחה פסיכולוג או פסיכיאטר? לגבי החשק המיני זה זמני בד"כ וחולף כאשר התכשיר מתחיל לפעול התמכרות היא לא לכל החיים עם המתמכר מצלוח בטיפול - צריך המון כוח רצון לכך

09/11/2000 | 19:13 | מאת: טלי וינברגר

נירה שלום רב, התמכרות היא סוג של הפרעה הניתנת לטיפול, אך בדרך כלל מדובר בטיפול אינטנסיבי, ולא פעם טיפול אישפוזי. רק כך ניתן לאחד את הגמילה הפיזית והנפשית כאחד. כך לפי דעתי, לפחות. כמובן שתלוי גם במשך ההתמכרות ובכמויות הנצרכות. לגבי השימוש בסרוקסט...אם תעלעלי בין שאלות הפונים תגלי כי התופעות שאותן הזכרת מופיעות אצל רבים. לגבי מומחה בהתמכרויות...קיימים כאלו לא מעטים, ואת יכולה לפנות למרכזי הגמילה השונים ולבדוק אצלם. לעולם אל תאבדי את התקווה שיהיה טוב יותר... כי הייאוש לא יביא אותך לשום מקום.. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית