דמעות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/11/2001 | 18:41 | מאת: עינת

שלום! שמי עינת אני תלמידה בכיתה י"א שמעוניינת לכתוב עבודה או סיכום לגבי נושא שבעייני מרתק. הופנתי לפורום זה ואני מקווה שאוכל למצוא דווקא כאן את התשובה לשאלתי. היכן אוכל למצוא חומר (ספר, אתר, או תשובה מכם...) לגבי הקשר בין המצב הנפשי, הרגשות והתחושות לבין תופעה שהיא בעצם פיסית - הדמעות ? ניסיתי לחפש במקומות רבים אך לשווא. מצפה לתשובות/עזרה/עיצה (: בתודה מראש עינת

05/11/2001 | 06:45 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, נסי בכל ספרייה אקדמית להסתייע ברשימת המאמרים בעברית, של אוניברסיטת חיפה. מומלץ לקבל את עזרת הספרן/ית, בהצלבות חיפוש, כמו: רגשות&פנים&דמעות. יש בספרות האנגלית שפע של חומר על הנושא. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

05/11/2001 | 13:30 | מאת: שרון

כמעט כל תופעה רגשית מלווה בתופעה פיסית , לדוגמא : התרגשות גדולה (כמו לפני מבחנים חשובים ) - בחילות,שלשולים... עצב - חולשה, עייפות,חוסר רצון לעשות דברים לכן גם הדמעות הן ביטוי פיסי למשהו רגשי - אם תחפשי ותחקרי את הענין תראי שלכל תופעה פיסית יש קשר למשהו רגשי שאדם עובר , כל תופעה רגשית מקבלת ביטוי פיסי. בהצלחה.

05/11/2001 | 14:54 | מאת: אביב

תנסי לשאול בפורום מידענות רפואית, ויתנו לך שם לינקים לאתרים בנושא, או לספרים, אם קיימים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית