מצבי-רוח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/11/2001 | 07:22 | מאת: אבי

ד"ר שלום. אני בן 38 , מצב בראותי תקין . לעיתים תכופות קורה שמצב רוחי משתנה ללא סיבה משמעותית (בבית) לרוב קורה כאשר הדברים לא "מתנהלים" כפי שאני הייתי רוצה וגם מלווה כמעין דיכאון , מצב זה יכול להמשך עד 3 ימים ובעקבות כך ניגרמים שרשרת של מריבות . - מה ניתן לעשות / להיבדק כדי להוריד ממני את מצב רוחי המשתנה? - האם ערכים נמוכים של הורמון גדילה יכול לגרום למצבי רוח משתנים ? - האם ישנם בדיקות דם מסוימות שיכולות להצביע על בעייה זו ? בתודה מראש אבי

04/11/2001 | 20:43 | מאת: דר' עמי אבני

אבי שלום אם התגובות הדכאוניות קורות בהקשר של ענינים שאינם מתנהלים כהלכה יש לשקול אפשרות של פסיכותרפיה דווקא והשמוש באמצעים תרופתיים בא במקום שני כללית מעבר לבדיקה שמצב בריאותך תקין (כולל למשל בלוטת תריס) אין בדיקות ספציפיות במידה ויש בעיה גופנית שווה לאזן אותה אולם שוב אם מדובר בתגובה רגשית למצבי חיים קרוב לודאי שהבעיה בעקרה רגשית אתה יכול לקדם את הברור עוד ע"י פניה לאיש מקצוע בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית