הפרעת אכילה בלתי טיפוסית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/11/2001 | 00:21 | מאת: דנה

שלום רב, במבחנים פסיכודיאגנוסטיים שעברתי נמצא כי אני סובלת מהפרעת אכילה בלתי טיפוסית (מספורה 307.50), לאחר שלא נמצא כל גורם אורגני לבעיה. אודה מאוד על קבלת הסבר באשר לאבחנה זו.

04/11/2001 | 10:23 | מאת: רות

הפרעות האכילה מתחלקות לשלוש קטגוריות מוגדרות - אנורקסיה, בולמיה ואכילה כפייתית, ולרביעית שהיא הפרעת אכילה בלתי טיפוסית, שאליה מסווגים כאלה שעונים רק על חלק מהקריטריונים להפרעה אחרת על פי ה- DSM, אבל לא על כולם, או כאלה שיש להם סימפטומים מעורבבים מכל שלושת הקטגוריות. הדוגמאות הנפוצות הן : 1. אנורקסיה נרבוזה שבה אין הפסקה של המחזור למעלה מ- 3 חודשים. 2. ירידה משמעותית במשקל בתקופת זמן קצרה אבל בלי להגיע למצב של תת תזונה, או של ירידה ממשקל מינימום. 3. נסיונות התנקות לאחר ארוחות רגילות ונורמליות, כלומר אכילת ארוחה רגילה והקאתה או לקיחת משלשלים אחריה או צום או ספורט אובססיבי. בולמיה בלי הבולמוסים המקדימים. 4. לעיסת האוכל ויריקתו. ובטח יש עוד..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית