שאלה לד"ר פלד - מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/11/2000 | 01:47 | מאת: דניאלה

שלום רב, קודם כל אני מתנצלת.... ומאוד מעריכה את עבודתך כאן בפורום . ולשאלותי: אני בת 38 , נשואה ואם ל-2 בנות, מאובחנת מזה כשנה כמאנית דיפרסית. מטופלת כרגע בתרופה שנקראת "טריל" - לאחר שהטיפול בליתיום לא התאים לי- היו לי המון בחילות ומאוד שמנתי .. ברצוני לברר: א. מהם תופעות הלואי של הטריל? ב. מהם ההשלכות של חולות במאניה דיפרסיה על ילדהם? ג. היכן אפשר למצוא חומר בעברית על המחלה וההתמודדות איתה? ד. האם אהיה אי פעם "נורמלית" ? ה. האם בעלי יכול לאשפז אותי בכפייה? או לקחת ממני את בנותי? - בגלל המחלה? אודה לך מאוד על מענה לשאלותי ... ושוב סליחה.

09/11/2000 | 06:51 | מאת: ד"ר אבי פלד

> > ולשאלותי: > אני בת 38 , נשואה ואם ל-2 בנות, מאובחנת מזה כשנה כמאנית דיפרסית. > מטופלת כרגע בתרופה שנקראת "טריל" - לאחר שהטיפול בליתיום לא > התאים לי- > היו לי המון בחילות ומאוד שמנתי .. > ברצוני לברר: > א. מהם תופעות הלואי של הטריל? טריל = טגרטול או בשפה המיקצועית CARBAMAZEPINE אני מצרף הסבר על התכשיר מייד כהודעה חדשה בפורום - תראי שם את כל ההתוויות ותופאות לוואי > ב. מהם ההשלכות של חולות במאניה דיפרסיה על ילדהם? ילדים זקוקים להורים - כל עוד את מאוזנת ומטפלת בהם אין בעיה - יש ליפעול כך שלא יהיו החמרות שידרשו אישפוזים - ואים זה כן קורה אז לתקופות קצרות > ג. היכן אפשר למצוא חומר בעברית על המחלה וההתמודדות איתה? אנסה להסיג לך > ד. האם אהיה אי פעם "נורמלית" ? אנחנו לא משתמשים במונך נורמאלי - את סובלת מתופאה מוכרת - הרבה אנשים חשובים בהיסטוריה סבלו מזה והגיעו להסגים גדולים - תפקדו והצליחו בחיים גם יותר "מנורמאלים" אחרים - כל עוד את מאוזנת את לאפ חות טובה מאף אחד אחר > ה. האם בעלי יכול לאשפז אותי בכפייה? או לקחת ממני את בנותי? - > בגלל המחלה? מותר לאשפז אדם רק עם הוא גורם נזק וסיכון מיידי לעצמו ולזולתו - במניה דפרסיה מותר רק עם מגיעים למצב של סיכון יחד עם מצב מאני פסיכוטי - כלאמר ממש ממש עושים שטויות רציניות - עם בעלך יפעל לאשפז אותך במצב כזה אז את מבינה שזה יהיה מתוך דאגה והגנה עלייך שלא תפגעי בעצמך או באחרים לא ניתן לקחת ממך את בנותייך > > אודה לך מאוד על מענה לשאלותי ... ושוב סליחה. > >

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית