לרוית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/11/2001 | 22:10 | מאת: מיקי

שלום רוית, הביטוי לגרש רוחות רפאים די קשה... התכוונת לטיפול שלי? אחד כזה עברתי במשך שנתיים ואולי זה באמת הזמן להתחיל שוב. לבינתיים יצרתי קשר עם תחנת אם-תינוק באיכילוב. שמעת עליהם? ניסינו לתאם פגישה אולם העניינים קצת נמשכו וחשתי שיש הקלה. יכול להיות שאני צריכה לשקול לחדש את הקשר איתם. תודה מיקי

02/11/2001 | 08:12 | מאת: רוית ניסן

מיקי בוקר טוב. לגרש את רוחות הרפאים אינו ביטוי קשה אם מסתכלים עליו באופן של להבין את ההשלכות הלא מודעות שכולנו עושים במערכות הקשרים שלנו בכלל ועם ילדינו בפרט. האפשרות לגרשן הינה אופטימית ומעידה על כך שהכוח בידייך לעשות זאת. באמת התכוונתי לטיפול עבורך. הפיכה לאם הינה תהליך מרגש ביותר הנחווה בעוצמות חזקות וקיצוניות, ומעורר אצל כל אחת כמעט רגישויות "רדומות". הצרוף המופלא בין אושר גדול, חרדה ובלבול- אינו פשוט. ניתן להתמודד עם השינוי הגדול שבאמהות גם בלי טיפול- אבל אפשר (ורצוי) בעיני לנצל זאת בכדי לצמוח יותר ולהגדיל את האפשרות להנאה מן הקשר החדש שרק נולד. אני מכירה היטב את המרפאה באיכילוב וקיימת גם המרפאה בה אני עובדת. העקרון דומה: המטופל הינו הקשר בין ההורה לתינוק. אני מאוד ממליצה על שתי האפשרויות או על אפשרות שלישית של טיפול פרטני. אשמח לפרט לך יותר אם תרצי. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית