שאלה לפסיכיאטר על תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/10/2001 | 20:23 | מאת: המדוכאת הקלינית

שלום ד"ר התחלתי אתמול לקחת lustral עקב דיכאון קליני. התחלתי מחצי כדור ליום ובעוד שבוע עלי לעלות לכדור ליום אבל אני כבר מרגישה תופעות לואי ופוחדת שהן יחמירו. אתמול היו לי סחרחורת, תחושה כאילו שתיתי יותר מידי אלכוהול (בלא ששתיתי כלל) ושילשולים. תופעות אלו חלפו ולא היו היום. אבל מאתמול ועד עכשיו יש לי יובש קשה בפה ובעיניים שהחמיר ושאני חוששת שאם לא יעבור או חלילה יחמיר כשאעלה את המינון לא אוכל לשאת את התרופה. האם עלי לצפות שזה יעבור "כשאתרגל" או שזה יחמיר? אני פוחדת מפגיעה בשיניים ומהופעת פטריות. יש לזה פתרון? מקווה שזה לא פוגע באף אחד שאפרט, אבל גם הרגשתי שלוקח לי הרבה יותר זמן מבדרך כלל להגיע לסיפוק בעת קיום יחסי מין עם בעלי היום ואני חוששת שעם העלאת המינון זה יחמיר ואפילו לא אוכל יותר לבוא על סיפוקי כלל (וזו בעיה בהתחשב בעובדה שיציאה מדכאון תחזק את הליבידו שלי). אתמול הייתי במצב רוח מרומם בצורה יוצאת דופן זמן מועט אחרי נטילת הכדור, ולמשך כל היום. הפסיכיאטר אמר שיקח לפחות חודש להשפעה. האם תתכן השפעה מהירה יותר, כמעט מיידית? האם אסור לי לשתות אלכוהול בכלל עם התרופה (קראתי בעלון והפסיכיאטר לא אמר על זה כלום לפני) והאם מותר לקחת אופטלגין ואכמול במקביל ללוסטרל? המון תודה מראש על תשובותיך

01/11/2001 | 09:02 | מאת: דר' עמי אבני

למדוכאת הקלינית אענה על שאלותייך כללית אין לראות בזה בשום אופן המלצה רפאוית שכן לצורך זה יש לקבל את כל המידע הרלוונטי עלייך אז כללית - תקופה ראשונה רעה תתכן בלוסטרל ותרופות דומות - תכופות היא מאמזת על המשך טוב הפרעה במיניות תתכן לכל אורך משך התרופה במצב הרוח תתכנה תנודות בהתחלה לרוב סמן טוב להמשך אלכוהול לא מומלץ עם התרופות ואם כן רק בתאום הרופא שלך אין לרוב בעיה עם נוגדי כאב כללית - יש לך רופא הוועצי בו פורום באינטרנט אינו תחליף בשום צורה בהצלחה עמי

01/11/2001 | 18:29 | מאת: המדוכאת הקלינית

משום מה מישהו העתיק את השאלה שלי לגבי לוסטרל כלשונה ושאל אותה באתר self discovery. אני תוהה למה? אין למי שזה לא יהיה שאלות משלו? מה מעניינת אותו כל כך השאלה שלי? שאמח לשמוע תשובה ממי שזה לא יהיה שקרא לעצמו/ה "שושי". זה תמוהה ביותר.

01/11/2001 | 19:03 | מאת: אפרת

שלום ד"ר התחלתי אתמול לקחת lustral עקב דיכאון קליני. התחלתי מחצי כדור ליום ובעוד שבוע עלי לעלות לכדור ליום אבל אני כבר מרגישה תופעות לואי ופוחדת שהן יחמירו. אתמול היו לי סחרחורת, תחושה כאילו שתיתי יותר מידי אלכוהול (בלא ששתיתי כלל) ושילשולים. תופעות אלו חלפו ולא היו היום. אבל מאתמול ועד עכשיו יש לי יובש קשה בפה ובעיניים שהחמיר ושאני חוששת שאם לא יעבור או חלילה יחמיר כשאעלה את המינון לא אוכל לשאת את התרופה. האם עלי לצפות שזה יעבור "כשאתרגל" או שזה יחמיר? אני פוחדת מפגיעה בשיניים ומהופעת פטריות. יש לזה פתרון? מקווה שזה לא פוגע באף אחד שאפרט, אבל גם הרגשתי שלוקח לי הרבה יותר זמן מבדרך כלל להגיע לסיפוק בעת קיום יחסי מין עם בעלי היום ואני חוששת שעם העלאת המינון זה יחמיר ואפילו לא אוכל יותר לבוא על סיפוקי כלל (וזו בעיה בהתחשב בעובדה שיציאה מדכאון תחזק את הליבידו שלי). אתמול הייתי במצב רוח מרומם בצורה יוצאת דופן זמן מועט אחרי נטילת הכדור, ולמשך כל היום. הפסיכיאטר אמר שיקח לפחות חודש להשפעה. האם תתכן השפעה מהירה יותר, כמעט מיידית? האם אסור לי לשתות אלכוהול בכלל עם התרופה (קראתי בעלון והפסיכיאטר לא אמר על זה כלום לפני) והאם מותר לקחת אופטלגין ואכמול במקביל ללוסטרל? המון תודה מראש על תשובותיך

01/11/2001 | 22:26 | מאת: המדוכאת הקלינית

מישהו כאן ממש משועמם!!!

20/10/2005 | 18:25 | מאת: מעיין

שלום בכל פעם שאני מאבדת שליטה אני מתפשטת מעצבים כנראה בכדי לזעזע ולהרחיק ממני את התוקפים , הייתי רוצה לדעת האם אני חולת נפש (שזה לא מעיד על טיפשות כמובן). או שזוהיא דרך טבעית שהמוח שלי מוצא להשתמש בוא בעט מצוקה

20/10/2005 | 18:25 | מאת: מעיין

שלום בכל פעם שאני מאבדת שליטה אני מתפשטת מעצבים כנראה בכדי לזעזע ולהרחיק ממני את התוקפים , הייתי רוצה לדעת האם אני חולת נפש (שזה לא מעיד על טיפשות כמובן). או שזוהיא דרך טבעית שהמוח שלי מוצא להשתמש בוא בעט מצוקה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית