חבר עצבני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/10/2001 | 19:28 | מאת: הילה

שמי הילה, אני בחורה בת 23 ויש לי חבר בן 25. אנו חברים כשבע שנים והיחסים בינינו מעולים... עד שחברי מתעצבן ממשהו, שיכול להיות הדבר הכי דבילי בעולם, ואז אנו יכולים להיכנס למלחמת עולם שלישית. מעצבן אותי שהוא כל - כך עצבני ו"נדלק" כ"כ מהר. הוא מודע לבעיתו אך אינו יודע כיצד להתמודד איתה, מה גם שבשבע שנים שלנו יחד אנו רק מנסים לשנות את התכונה הזו שלו. שאלתי: האם יש טיפול או ייעוץ דרך האינטרנט (כיוון שהוא לא מוכן ללכת לייעוץ "אמיתי") אשר יוכל לפתור לנו את בעיתנו? האם יש אפשרות באופן כללי לטפל בבן - אדם חמום מוח ? אשמח לתשובתכם.

31/10/2001 | 19:50 | מאת: הצנזור

למה את מתכוונת מתעצבן ? האם הוא גם צועק ומקלל ? כי התנהגות זו נחשבת לאלימות מילולית שלעתים מהווה את המבוא לאלימות פיזית. תפני למרכז לאלימות במשפחה באזור מגוריך תתיעצי עם אנשי מקצוע, גם אם בשלב זה צעד זה נראה לך לא במקום ומיותר. יתכן יתן לך פרספקטיבה ביחס לעתיד לבוא במידה והחבר שלך לא יקבל את הטיפול לו הינו זקוק בזמן. קחי לתשומת לבך את דברי ,אני יודע על מה אני מדבר.

31/10/2001 | 21:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הילה שלום אני מצטרף להודעה הקודמת שחשוב לבדוק את הדברים כעת ולשנות אותם. אינני יודע עד כמה התפרצויות הזעם חריפות, ורק את יודעת במה מדובר. זה עלול להוות בעיה בהמשך הדרך ואני בהחלט מסכים איתך שכדאי לפנות לייעוץ ולהתמודד עם הדבר כעת. אני לא בטוח שכדאי לשלוח את בן זוגך לטיפול לבדו, יתכן שכדאי דווקא לפנות לייעוץ זוגי שכן הבעיה איננה רק שלו אלא קשורה ליחסים ביניכם. במידה והוא ילך לבד התמונה תהיה חלקית וכך גם הפתרון. זה לא פוסל שבהמשך תוכלו להיפגש בנפרד עם הפסיכולוג. בברכה ד"ר אורן קפלן

01/11/2001 | 16:20 | מאת: "אור

כן ....לעזוב אותו לפני שיהיה מאוחר....ילדים....מכות...וכו העיקר שלא תיהי בסביבה!! לא מאמין שאופי אפשר לשנות....

01/11/2001 | 16:24 | מאת: "אור

אני גם מאוד מאוד עצבני ואין לי אלוהים אבל עד האישה והילדים!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית