משחקי "סקס" בין ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/10/2001 | 18:49 | מאת: עירית

שלום דר'/ עו"ס..... שאלתי (דחוף!!) בתחום הילדים: בנותי בנות ה-8 משחקות לעיתים עם חבר (בן ה-7 ) במשחקים עם "משמעות מינית" כמו למשל - הם גוזרים תמונות של בחורות מעיתונים יחד, עושים חושך בחדר ושוכבים אחד על השני , מתאמנים בנשיקות על בובות...וכד'... אין ממש מגע פיסי , נגיעות או הורדת בגדים. למיטב ידיעתי וזכרוני מחומר שקראתי בנושא הבנתי כי משחקים מסוג זה כל עוד נעשים בין בני אותו גיל הם חלק מההתפתחות וההתנסות של הילדים וענין טבעי ובכל זאת.... - רצינו לדעת האם זה "בסדר", האם צריך להעיר להם להפסיק את המשחקים האלה ואם כן - מה בדיוק להגיד. נודה מאוד על תשובה מהירה, אם הבנות ואם הבן....

31/10/2001 | 06:27 | מאת: רוית ניסן

לעירית בוקר טוב. בגיל בו מצויים הילדים- הם בדרך כלל מאוד עסוקים במין על הבטיו השונים. לרוב זה מביך אותם- אך גם מאוד מושך אותם. לא הייתי מפסיקה את המשחק שלהם, אבל הייתי מסבירה להם בהזדמנות אחרת כי מין זה משהו שקשור לאהבה, שעושים אותו בפרטיות עם מי שאוהבים. הייתי מנסה לעשות זאת מבלי לתת להם את ההרגשה שהם עושים משהו רע. הרבה פעמים אנחנו "נבהלים" מן המגע עם תכנים כאלה אצל ילדינו. לרוב זה קשור לאופן בו גדלנו- ובו לא דיברו עם מין, ואם דיברו זה היה מעורפל, שלילי ושמקומו לא יוכר בביתנו. לכך ישנן השלכות רבות- אך מה שחשוב בעיני הוא כן לאפשר דיבור על כך, ומתוך האמון שיש ניתן גם למשחקי המין להגדיר גבולות. אני מקווה שעזרתי. בברכה. רוית.

31/10/2001 | 09:09 | מאת: עירית

שלום רוית. קודם כלל, תודה רבה על התשובה המהירה. עוד כמה הבהרות.... 1.האם כדאי ליזום שיחה בנושא או לחכות שזה יבוא מהן ? (מידי פעם הן מעלות שאלות שקשורות בסקס אך בעיקר בענין של הריון ולידה ופחות בהקשר של סקס ואהבה). 2. באותה שיחה האם לקשור את זה למשחקים עם החבר או לדבר באופן כללי ולתת להן לעשות את ההקשר והחיבור בין הדברים (בתקוה שאכן יעשו את זה..)? 3. נדמה לי שיש פה איזה סתירה מבלבלת שגם אנחנו גדלנו עליה - כיון שמצד אחד אנחנו כהורים לאור החינוך שיש היום בנושא המין מנסים להעביר לילדים מסר שמין זה דבר טוב ונכון אין בושה בלדבר ובלשאול.. ו אוננות מותרת - אבל !! בפרטיות. האם את יכולה לעשות אצלנו קצת סדר בנושא הזה, המסרים והגבולות שמעבירים לילדים.... שוב תודה, עירית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית