חרדות והתקפי פניקה קשים.....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/10/2001 | 00:15 | מאת: יוני

שלום רב! אני פונה אליך ,מתוך מצוקה ממש קשה.כיום אני בן 34.מזה 18 שנה אני סובל מ:"panic dissorder+agrophobia+major depression".כדי לא להאריך אתמצט:הייתי לפני 15 שנה,בתקופת הצבא ,באשפוז ברמב"ם והתחלתי בטיפול בכדורים בשם : "Nardil" + "Anafranil "+"Clonex".במשך השנים שונה המינון של הקלונקס ונוספו\הוסרו כדורים.יש לציין שמדובר היה בהתקפי פניקה קשים באופן מיוחד+היפרוונטילציות+עוויתות+זעה רבה ואיבוד עשתונות.רק ה"נרדיל" עזר להפחית באופן משמעותי את ההתקפים.התחלתי עם 2 כדורים (15 מ"ג כ"א),וכיום אני עם 5 (!!!).בנוסף לכך עברתי סדרות של טיפולים פסיכולוגיים,הרפיות וכד.רוב הטיפולים לא עזרו,ובשנים האחרונות אף הופיע דיכאון.כמו כן ההשפעה של ה"נרדיל" כנראה פוחתת,וישנם סימני דיכאון ואף התקפים ב-5 שנים האחרונות,מה שמונע ממני לעשות דברים רבים,ואף להסתגר בביתי-אצל הוריי.אני נמצא במעקב ברמב"ם ולפני שנה היה נסיון-תוך כדי אשפוז-להפסיק את הנרדיל ולהתחיל טיפולים ב-"אפקסור" .אולם שבועיים לאחר ההתרוקנות מהנרדיל ,החלו תופעות מאד קשות-התקפים קשים,איבוד יכולת הליכה,קשיי בליעה וכד.הוחלט באין ברירה להחזיר לי את הנרדיל ובתקופת הביניים ממש מולאתי בכדורים מכל הסוגים-כולל 3 היפנודום ליום! בקיצור זה לא הלך.כיום אני בפרשת דרכים.אינני יודע מה לעשות.אני צורך המון כדורים ומרות זאת החרדות והדכאון מתחזקים. מספר שאלות אם תועיל לענות בתודה מראש: 1)האם כדאי לחזור שוב לטיפול פסיכולוגי ולאיזה סוג? 2)האם הוסטל-שהוא שיקומי בעיקרו,ולא ממש מתאים לי מבחינת סוג הבעיה שלי,הוא בכל זאת הכרחי?-כך סוברים ברמב"ם.-לפחות כפתרו חלקי. 3)האם קימת איזו דרך לשחרר אותי מהנרדיל?כיום התרופה כבר לא מועילה כ"כ-המינון עולה,ויש תופעות לוואי לא נעימות.הבנתי גם שמעטים מאד נוטלים את התרופה הזאת כיום. אודה אפילו להתיחסות כללית-כי מובן שמכתב כה קצר לא יכול לפרט הכל. בתודה מראש, יוני,חיפה. ד.א.:[email protected]

29/10/2001 | 00:57 | מאת: לא מקצועי.

יש לי פטנט קטן שאני נוהג לעשות כדי לא להגיע למינונים גבוהים אולי זה יעזור לך. אני מבין שהבעיה שלך רצינית אבל אולי זה יתרום מעט. . . אני לוקח קלונקס וכאשר יש לי תקופות קשות אז אני פשוט עולה במינונים כמה שצריך . אבל מייד כאשר המצב מתייצב אז אני מפחית ולוקח רק ממש כשאני מרגיש שהגוף צריך את התרופה. וכך אני משיג לא רק מצב שבו המינונים נמוכים רוב הזמן אלא גם כאשר יש לי תקופה קשה אז ההעלאה במינון אכן משפיעה. בהצלחה.

29/10/2001 | 17:54 | מאת: דר' עמי אבני

יוני שלום תן לי בבקשה לחשוב אענה אחר כך בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית