בלבול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/10/2001 | 15:43 | מאת: שלי

אני(29) בקשר חדש ואני כמו תמיד מבולבלת, כשזה מגיע לרגש אני לא בטוחה אם אני אוהבת, לא אוהבת, זה מעקב אותי, זה לא פייר מצידי לבן הזוג שלי, אני לא מצליחה לפתח מע' יחסים עמוקה בעקבות זה,חסרת אונים.

28/10/2001 | 23:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלי שלום את יודעת להסביר לעצמך מה עוצר מבעדך להרגיש? חשש או משהו דומה? אם מדובר במשהו שחוזר על עצמו ביחסים שוב ושוב סביר להניח שישנה "חסימה" כלשהי שצריך להסיר. עם זאת, יתכן גם שישנו חשש אצלך להסיר את החסימה כי ישנם בכך תמיד סיכונים (להידחות או להיפגע למשל?). נושא יחסים הוא תמיד ומורכב, ואת היחידה שבאמת יודעת מהיכן להתחיל לבדוק את הדברים. אם מדובר בדפוס קבוע בהחלט מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי להבין במה מדובר ולשנות את הדפוס המטריד. אפשרות אחרת היא לפתח שיחה עם בן זוגך בנושא. לעיתים דווקא שיחה פתוחה בנושא עשויה ליצור אמון והבנה הדדיים טובים יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית