לד"ר פלד-הלוצינציות-מהן בדיוק?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/11/2000 | 21:29 | מאת: ca

ד"ר פלד שלום שאלתי לפני יומיים שאלה ולא קיבלתי תשובה. הלוצינציות היפנופומפיות - מדוע זה קורה? האם זה נגרם עקב מתח נפשי? מה קורה במוח במצב כזה? האם תוכל להסביר ולפרט מעט על תופעה זו. תודה מראש ca

07/11/2000 | 22:41 | מאת: טלי וינברגר

CA שלום רב, הלוציונציות הינן הפרעות בפרספציה (תפיסה). הן נחוות ללא גירוי חיצוני. הלוציונציה יכולה להיחוות בכל אחד מהחושים(שמיעה, ראיה, ריח וכו'), ונתפסת בדבר אמיתי. הלומיונציות היפנוגוגיות והיפנופומפיות, אלו הן פסוידו (דמה)-הלוציונציות, המופיעות לפני שינה ובזמן התעוררות, כשאנחנו במצב של חצי שינה וחצי ערות. לא ממש עירניים ולא ממש ישנים, מעין מצב ביניים. בברכה, טלי פרידמן

07/11/2000 | 23:15 | מאת: ד"ר אבי פלד

ca כתב/ה: > > ד"ר פלד שלום > שאלתי לפני יומיים שאלה ולא קיבלתי תשובה. > הלוצינציות היפנופומפיות - מדוע זה קורה? האם זה נגרם עקב מתח > נפשי? לא ידוע מדוע - נחשב פיסיולוגי נורמאלי > מה קורה במוח במצב כזה? לא ידוע - חושבים שמערכות נויורונליות פועלות כאילו יש תפיסה למרות שאין גירוי > האם תוכל להסביר ולפרט מעט על תופעה זו. > תודה מראש ca

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית