שאלה לדר' פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/11/2000 | 18:57 | מאת: מא

שלום רצית לדעת מתי ואיך מגיעים לאבחון אצל פסיכיאטר האם יש אפשרות של רכישת סימפטומים של מחלה מסויימת ונסיון להתחלות כלומר נבואה שמגשימה את עצמה? שאלתי בצורה אחרת ע"י שגיאת מחבר השאלה שציינתי מומחה לבריאות הנפש אודה לך אם תתייחס גם לשאלה שם כאשר הנושא הוא דיכאון תודה רבה מא

07/11/2000 | 19:06 | מאת: ד"ר אבי פלד

פניה לפסיכיאטר היא פניה כמו לכל רופא מומחה 1) כאשר רופא כללי (משפחה) מפנה או כאשר 2) האדם פונה ישירות בגלל הסטיגמה הרעה שיש לפסיכיאטר פונים אילו בד"כ כאשר יש סבל ניכר - ברגע האחרון אנשים נאורים יותר המבינים שהפרעה נפשית היא ככל בעיה גופנית רפואית פונים יותר מוקדם יותר בזמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית