לאיתן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/10/2001 | 13:42 | מאת: דנית

היי מה שלומך? אצלי בסדר השתפר......איתןן אתה צודק במאה אחוז אבל... לפעמים קל לדבר וקשה במעשה בעייתי היא כן זה ברור ההתנהגות.כי לפני שמכירים אותי פוסלים אותי. איתןן אני בדיוק כמו שאמרת!כנראה מפחדת מפעם והקשיחות היא הגנה ללא מודעות! אני כן רוצה לשנות את התנהגותיי אבל לא מצליח לי. אני ינסההההההההההההההה לנסות לא להיות.......

25/10/2001 | 14:29 | מאת: איתן

נכון תנסי ואל תיתיאשי כי כמו שאמרתי לך חברות נבנת אחרי הרבה זמן. וצריכה לעמוד במיבחני החיים. אם תימצאי מישהי או מישהו שיהיה איתך בטוב וברע ויעזור לך מתי שאת צריכה. רק אז תדעי שרכשת חבר אמת. פחד זה דבר טיבעי. כולנו מפחדים אפילו אני, כן, תיתפלאי:))) אבל אני מנסה להתגבר. אני יודע שקל להגיד וקשה לעשות. אני לא אמרתי שיהיה לך קל. בשום דבר שכתבתי. את יכולה לבדוק את זה. יש משפט שאומר מה שבא מהר הולך מהר. אז עדיף לך לנסות לאט לאט. לבדוק את עצמך כל הזמן. והכי חשוב חברתי הצעירה:)))) לא ליתיאש. רשמתי לך באחת הפעמים שמה שאת משדרת אנשים קולטים. אם תחייכי ותהי נחמדה אז אנשים יקלטו את זה ויתקרבו. אם תשדרי שאת סנובית וקשוחה אז את תדחי אנשים ואנשים לא ירצו להתקרב. כך ששוב פעם הכלתלוי רק בך. לא בי ולא באף אחד אחר. את רוצה להשתנות אז תתאמני לחייך מול המראה., תעני להנשים בנימוס ולא בחוסר סבלנות. אם את לא רוצה משהו אז תגידי שאת לא מעונינת ותסבירי למה. יש הבדל בין זה שאת אומרת לא. לבין זה שאת מסבירה את הלא שלך, אנשים רואים את זה ממש אחרת. תלמדי להעריך את הדברים הקטנים בחיים. כמו לקום בבוקר. כמו ללכת לביה"ס או לצבא. יש אנשים שהיו רוצים בכל נישמתם ורצונותיהם ליהיות במצבך (לקום בבוקר וללכת לביה"ס לצבא). אני מקוה שזה עוזר לך. כי בכל מיקרה זה די קשה לדעת בלי לראות ולשמוע ממש במה מדובר. כי אולי לדוגמה אם מישהו אומר לך משהו אז את ישר מקניטה אותו/אותה. או שאת מנסה להוכיח שאת יותר חכמה או יותר יודעת. ואחרים לא יודעים על מה הם מדברים. אם זה ככה אז את צריכה לדעת לשמור קצת על הפה. ז"א להקשיב ורק אחרי שסימו לדבר תגיבי לעיניין וגם אז תגיבי אם את יודעת ואם לא אז תגידי שאת לא יודעת. זאת לא בושה לא לדעת. אל תשללי אנשים גם אם הם מדברים שטויות תנסי להתחמק באלגנטיות. תדברי בנימוס ובסבלנות. בחברות איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית