שאלה לפסיכיאטר \ דר' פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/11/2000 | 03:22 | מאת: ענת

שלום רב . מזה שנה אני סובלת מכאבי גב ועצם זנב , המגבילים את ישיבתי. מיותר לציין שכושר עבודתי נפגע בד בבד עם מפגשים חברתיים... אני בחורה בת 30 וקודם להתקף הייתי מאד פעילה בכל תחומי החיים . לפני ההתקף הייתי בלחץ רב עקב מינוי לתפקיד בכיר בחברה בה עבדתי. ( כיום אינני עובדת בשל הכאבים בעצם הזנב ). שאלותי: למרות שאובחנו ממצאים אובייקטיבים ( פריצת דיסק) האם ייתכן כי הכאבים בעצם הזנב נגרמו \ הוחרפו ממצב נפשי ? הרופא ממרפאת כאב רשם לי תרופות נגד דכאון וחרדה רק לאחר שביקשתי ממנו . עדיין לא לקחתי , האם לדעתך תרופות אלו עשויות לשכך את הכאב הפזיולוגי ? אני בחרדה מהעתיד אך אם בעייתי הפיזית תפתר אני יכולה לחזור לחיים מלאים תוך זמן קצר מאד. כלומר, הדכאון\חרדה נובעים מהמצב . האם נתקלת בעבודתך במצב נפשי אשר היווה " טריגר" לפרוץ כאבי גב ? תודה מראש לתשובתך, בברכת יום נעים

07/11/2000 | 07:30 | מאת: ד"ר אבי פלד

האם עשית CT ו MRI של עמוד השידרה ?

08/11/2000 | 11:44 | מאת: ענת

שלום דר', כן. עשו לי CT , MRI , מיפוי עצמות , רנטגן. הממצאים , כאמור : פריצת דיסק ל5-ס1 , בלטי דיסק מינימליים בל4-ל5 , ל3-ל4 . כמו כן , קיים כיפוף \ עיקום בעצם הזנב. אני מטופלת בכדורים אנטי דלקתיים וכן קיבלת י בעצם הזנ ב 3 זריקות , עם הטבה זמנית בלבד. פרט לפריצת הדיסק, הכיפוף עצמו בעצם הזנב לא בהכרח גורם לכאב , ישנה אנשים עם אותו ממצא ללא כאב בו. כאמור לשאלתי בהיבט הפסיכיאטרי ??? תודה, בברכה ענת

08/11/2000 | 22:49 | מאת: ד"ר אבי פלד

דכאון וחרדה מחמירים כאבים בדכאוןן אנשים מתלוננים על כאבים ומיחושים גם כאשר אין סיבה פיסיולוגית לכאב כן ניתן להפיק תועלת מטיפול נוגד דיכאון וחרדה במקרה שאת מתארת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית