כבר קרובה לקצה גבול היכולת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/10/2001 | 21:46 | מאת: מבולבלת

אני פשוט מיואשת לגמרי אין עבודה נכון שיש הרבה מודעות דרושים בעיתון אבל לא כל עבודה אני מוכנה לעשות אולי זה בגלל שאני בררנית מדי? נרקסיסטית? חושבת שאני יכולה יותר מאשר להיות סתם מנקה.. אבל כיום גם כדי להיות מנקה צריך רוסית מתקדמת אחרת-אתה בחואני שונאת את המדינה הזאת. אכן אוכלת יושביה..ומכל הבחינות אתה תורם את השנים הכי יפות שלך מוותר על שנתיים-שלוש של לימודים טיולים חוויות ובסופו של דבר נפלט החוצה ללא דבר. מרגיש אפס מאופס. ל ב ד. מבוזבז. אני מדוכאת ומרישה מושפלת עד עפר. ילדה קטנה המנסה לקום אבל רגל ענקית וגסה מכה בראשה שוב ושוב ולא נותנת אני מיואשת אני לא יכולה ככה. כל יום שעובר נהיה גרוע יותר אם אלו החיים אני מעדיפה שלא לחיות אותם וחבל על הוריי שהביאוני עד הלום

24/10/2001 | 01:51 | מאת: איתן

תפסיקי להאשים את כל העולם. את יכולה ליהיות מלכת העולם אם רק תירצי. אם רק תירצי. את אולי לא יודעת או לא מבינה, אבל מצבך הנפשי מקרין על אנשים אחרים. אנשים לא אוהבים לראות מול הפרצוף שלהם מישהו מבואס עד התחת. את לא מצליחה להמריא בגלל מה שאת מרגישה ולא בגלל שאין לך את היכולת. הצפת את המוח שלך בשטויות שאת לא יכולה ואת לא רוצה . ואת נותנת לזה להשפיע עליך. תסתכלי תיראי מה קורה לך. קצת קשה ונישברים. יש אנשים שסובלים יותר ממך. את לא צריכה ללכת רחוק. יש אנשים (שלא תדעי) חולים במחלות סופניות. ולך אין עבודה. קודם כל תחזרי לפרופורציות הנכונות תתחילי לראות איפה את באמת נמצאת. לעזוב את החיים את אומרת. חוסר התחשבות בהורים את אומרת. מי שמתאבד מבחינתי הוא חרא של בן אדם. ואני אמרתי לעצמי שאם יהיה מישהו שאני מכיר והוא יתאבד. אני לא אלך להלויה שלו אפילו. כי זה להרוס את מי שאוהב אותך וזה אפילו זלזול בהם. כי אולי לך לא איכפת אבל להם כן. את רוצה למצוא עבודה ראויה ומכובדת קודם כל תשקמי את עצמך. תלכי ליעוץ פסיכולוגי. או שפשוט תתחילי למלא את ראשך במחשבות חיוביות. את מכירה את עצמך את יכולה לבד לחשוב מה חיובי בשבילך. תתחילי לחייך. לפני כל ראיון תשנני את החומר הנילמד. כי המיבחנים נעשים קשים יותר. תבואי אם חיוך על הפנים. ותחשבי על הדברים הכי שמחים שהיו או שיש לך. תכיני את עצמך לכל ראיון. תבואי לבושה בצורה מכובדת. ואל תישכחי לחייך ככה:)))))) רחב. תיהי נחמדה ואדיבה. תראי שאת רמה ולא סתם מישהי. שאם יקבלו אותך הם יכולים רק להרוויח. תלכי שוב פעם ושוב פעם תשאירי כל חודש קו"ח באותו מפעל. שיזכרו את השם שלך בעל פה. אל תיסמכי כל כך על חברות כ"א או על פקסים או על עיתונים. פרסום בעיתון מאוד יקר בימינו אלו ולא כולם מפרסמים. תלכי בעצמך למקומות תבררי בספר טלפונים על מיקום של חברות או באינטרנט. תזיזי את הישבן היפה שלך. תשאירי קו"ח גם בחברות כ"א וגם בפקסים אבל לא רק. תאמיני לי שמעבודה קשה כזאת יצאו לך הרבה ראיונות והמון סיכויים ואם תשנני טוב את החומר שאת צריכה לדעת, בכלל חבל על הזמן יריבו עליך. אז מבולבלת יקרה תתחילי לחייך:)))))))) ככה תעבדי על עצמך ועל העצות שנתתי לך כי אני גם עובד ככה וזה מתכון בטוח להצלחה. אני מאוד מקווה שתעזבי את השטויות על התאבדות ותשמעי לעצות היקרות שנתתי לך. איתן

24/10/2001 | 05:55 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, תהליכי יעוץ בתחום התעסוקתי מביאים, פעמים רבות, להרחבת טווח התעסוקות שמתאים לנועץ. זו תפוקה אחת. דבר נוסף, זה אימון ותרגול בשפע של מיומנויות של חיפוש עבודה, שבדרך כלל לא ידועים להרבה אנשים, וזה גם מוסיף ליכולת למצוא תעסוקה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית