לצוות האתר בלבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/10/2001 | 20:18 | מאת: נורית

שלום רב: אחי בחור צעיר בן 20+, לפני כשנתיים בעקבות לחץ מסויים הייתה לו הלוצינצייה, בעקבות כך נלקת לפסיכיאטר ע"י הוריי, שנתן לו ZYPREXA במינון 10 mg, לאחר מכן הקטין את המינון וכיום הוא מקבל 2.5 mg, אמנם זו הייתה פעם אחת שהייתה לו הלוצינצייה אבל מאז לא היה לו שוב, מבחינה חברתית יש לו חבר אחד או שניים מבחינת חברה אין לו ולא הייתה לו, הרבה פעמים יש לו בעייה בקבלת החלטות. אני פוחדת שאוליי הוא סכיזופרני ועוד יותר אני הבנתי מהוריי שהפסיכיאטר לא עשה לו אבחנה וחלפו כבר יותר משנתיים, אני חוששת גם מכיוון שאין לו טיפול נוסף שאולי יעזור לו להתמודד עם הדברים טוב יותר, ואיני מבינה מדוע הוא לוקח כל-כך הרבה זמן את הכדורים האילו, הייתי מעוניינת לשמוע חוות דעת וכמו כן אולי להמליץ לי על שיטת טיפול נוספת בשבילו ועל מטפל שיוכל באמת לעזור לו. תודה מראש.

23/10/2001 | 20:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נורית שלום קשה לדעת ממה סובל אחיך על סמך המידע שמסרת בלבד. יש אפשרויות רבות לתשובה. חשוב שהוא יהיה במעקב פסיכיאטרי במיוחד אם הוא עדיין לוקח תרופות. במקביל, היה רצוי ליצור מסגרת של שיחות, בין אם זה עם הפסיכיאטר המטפל, פסיכולוג, עו"ס או אפילו במועדון חברתי. שיטת הטיפול המתאימה לו צריכה להיקבע על ידי איש מקצוע בלבד לאחר היכרות מעמיקה עימו וההסטוריה שלו. בשלב ראשון מומלץ לגשת לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ עימו. תמיד ניתן לפנות לקבל חוות דעת נוספת במידה ואינכם מרוצים או בטוחים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית