לאיתןן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2001 | 12:35 | מאת: לאיתןןן

הייי מה שלומך:?? איזה כייף לקבל מימך תשובה שכזו....... תראה אני מסכימה איתך בדברייך אבל תחשוב אחריי כול כך הרבה שניים שזה בעצם מה שעברתי רק אני כזו ילדה בודדה לבד ובקיצור כזו שמרחלים ולא ממש מכבדים. דבר שגרם לי פחד נוראי פתאום להפתח לאנשים לדבר הרי אני מפחדת כמו תמיד שיזרקו אותי וימצאו להם משהיא אחרת . אני תמיד כאשר מדברת אני מרגישה ישר שופטת את עצמי אייך דברתי.........טוב גרוע. מה יחשבו..... פשוט רודף אחריי הפחד של פעם והפחד שעוצר אותי לחשוב אחרת, אם פעם הייתי ככזו אז למה פתאום עכשיו זה ישתנה??????? אני לא יודעת אייך להיות מישהיא אחרת קשה לי להתנהג כדמות אחרת אני מתנהגת כעצמי......איתןןן אני מאוד מאוד מפחדת להיות כמו פעם .....בטח זה שונה? תמיד גם ההרגשה שאני לא רצוייה, ועוד דבר אין לי נסיון בחיי חברה כלל וכלל ופשוט...... כשיושבים לדבר אנשים אני מפחדת להגיב וכאשר אני אם משהיא אחת שניים אין לי מה להגיד פשוט אין לי מה. כי בחיים לא התנסתי מה מדברים פשוט אני לפעמים רבות דג. איתן היקר אני מקווה שדברים בהקשר לחברויות ביי ישתנו חושב יש סיכוי? ואפילו שתמיד הייתי ככזו?עברתי בית ספר לפני שנה והיה אותו דבר. תודה לך על הכווווול באמת תודה מחכה לתשובתךךךךךך דניתת

20/10/2001 | 14:29 | מאת: איתן

הינה ה אי מייל שלי [email protected] אם את לא שמת לב עצם זה שאנחנו מתכתבים זה כאילו היית כאן איתי ואת מדברת איתי. את רואה שזה לא כל כך נורא. אני לא נושך אותך ולא צוחק עליך. ואני בטוח שיש עוד אנשים כמוני. אפילו פה באתר. תיראי איך אנשים כותבים פה אחד לשני במטרה לעזור ולא ליצחוק על אנשים אחרים אם בעיות כאלו ואחרות. אם לא התבישת לפנות לפה למרות שאת אלמונית יחסית כי אין לך פרטים מזהים כאן ואת מדברת לעניין על מה שאת מרגישה וחושבת. אז מה הבעיה בעצם. כמו שהנושא המשותף שלנו זאת הבעיה הזאת שלך אז אם תשוחחי אם אחרים תמצאי משהו משותף איתם. בן אדם יכול להשתנות. תלוי עד כמה הוא רוצה ומה הוא עושה בשביל זה. אם תשבי ותחכי שיפלו עליך מהשמים חברים, אז תצתרכי לחכות ולחכות עד שתגיעי לבית אבות בסוף וכלום לא יקרה. אם את רוצה שיכבדו אותך תכבדי את עצמך קודם. איך את רוצה שיכבדו אותך אם את לא מכבדת את עצמך קודם כל. חוץ מזה שירכלו מה איכפת לך? בנות כל הזמן מרכלות:))) אז מה מאיכפת לך. מה את דופקת חשבון. אם תיהי שלמה אם עצמך אז שום דבר לא יפריע או יפגע בך. למה שדברים ישתנו את שואלת??? ובכן למה באמת? אם לא תעשי כלום אז בטח שלא יקרה כלום. פחד זה דבר טיבעי. כולנו מפחדים (כן גם בנים). השאלה מה עושים אם הפחד הזה משאירים או מגרשים. השיטה הכי טובה זה לא לחשוב על הפחד אלה מה עושים עכשיו מה עושים הלאה כדי לא להתקע כדי לא לחשוב על הפחד. יש פחדים שזה לא נורא אם פוחדים מהם כמו פחד גבהים אבל פחד מחברה זה נורא והיום. אם תהי בלי חברים לא יהיה מי שיעזור לך בצרה ולא יהיה מישהו שיהיה איתך בשמחה ולא יהיה לך אם מי לחלוק בעצב או בבעיה. תראי בעצמך מה קורה לך. ככה את רוצה ליהיות???? אני בטוח שלא כי עובדה שזה מפריע לך. אבל שוב אם לא תנסי כל הזמן ותפעלי כל הזמן לא יקרה שום דבר. אז גם אם את מפחדת וגם אם מרכלים עליך וגם אם לא כל כך הולך לך בהתחלה תמשיכי לנסות וכל הזמן תתני לעצמך משוב. או אולי משהו טעים לעצמך על כל חברה שאת מצליחה להשיג לעצמך. חברות לא בונים בבת אחת צריך זמן זה מה שהכי חשוב סבלנות בידידות איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית