חופשה בת שבוע ללא הילדה-השלכות פסיכולוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2001 | 08:39 | מאת: ספיר

יש לי ילדה בת 3 ואנו רוצים לנסוע לחופש לשבוע לחו"ל. הילדה מאוד עצמאית.. מכירה היטב את הסבא והסבתא - הם אלה שישמרו עליה. היא תישאר במסגרת בגן משמונה עד 4. ואז הם יבואו אלינו הביתה וישנו איתה בלילה וכמובן ישמרו עליה בשעות הערב. בעלי מאוד דואג שמא לילדה היה קשה בלעדינו. זאת הסיבה שאנו מתייעצים איתכם. אודה לכן אם תוכלו לעזור לנו בהתלבטות.

20/10/2001 | 09:20 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, ענייני פרידה הנם תמיד בעייתיים, אבל הם חלק מהחיים. בימינו, כשהטלפונים הנם עניין זמין וזול, אפשר לקחת את הנסיעה לחו"ל כמה שנמצא באמצע: בין פרידה לבין נוכחות. את "טקס ההתחברות" באמצעות הטלפונים אפשר בהחלט לתרגל בטרם הטיול, בכמה לילות של שהות במחיצת הסבתא. עד כאן, לעניין הדאגה כלפי הילדה. ולעניינו של הבעל: מומלץ לתת לילדה להכתיב את העיתוי של הצלצול, כך שהתדירות תהיה של הגוזל, ולא אמא/ אבא אווזה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

20/10/2001 | 11:58 | מאת: ספיר

אולי שאלתי לא היתה מובנת.. אנסח אותה שוב: התכוונתי האם זה יכול לגרום לילדה משבר בגיל זה? (3).. לאיזו טראומה... והאם יהיה לה קשה בלעדינו? למרות שאתה לא מכיר אתה הילדה....ואני מבינה שאתה רק יכול לייעץ וגם זה בכלליות..לפחות זה יכול לתת לנו כיוון.. מן הסתם מנסיונך אתה יכול לתת לנו כיוון לגביי השפעות פסיכולוגיות של "נטישת ההורים" למשך שבוע

21/10/2001 | 07:40 | מאת: יעל

לא יקרה לידה כלום, ולכם זה יעשה רק טוב. מה היה קורה לו היית הולכת ללדת? ובעלך היה לידך כל הזמן? אל תדאגי, אחרי ההורים, אין כמו סבא וסבתא. סעו לשלום.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית