אם חולה בת 61

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2001 | 08:02 | מאת: ציפי

האמא שלנו בת 61, חולה בסכיזופרניה בדרגות שונות של חומרה כ-40 שנה, כולל מספר אשפוזים. ב-13 השנים האחרונות, לאחר אשפוז ארוך בב"ח מזרע, היא נמצאת בתוכנית שיקום בנהריה - היא גרה בביתה, יוצאת למספר שעות עבודה כל בוקר וזוכה לליווי צמוד של עובת סוציאלית ו"אם בית". לדעתי תוכנית זו מונעה ממנה אשפוזים בתקופה זו. בינתיים בנותיה (39, 35, 33) התפזרו בכל הארץ (רעות, אלון שבות, אילת). עקב גילה אנו שוקלות להעביר אותה קרוב יותר לאחת מאיתנו. שאלתי: איפה בארץ קיימות תוכניות שיקום כמו בנהריה. אם לא יהיה לה למה לקום בבוקר היא מהר מאד תחזור לאישפוז. מכיוון שהיא פסיבית מאד יש צורך בתוכנית מתאימה עם ליווי צמוד כמו בנהריה. בתודה מראש!

20/10/2001 | 21:47 | מאת: טלי וינברגר

ציפי שלום רב, לדעתי המקום הנכון ביותר להתייעץ עימו זה העובדת הסוציאלית המלווה את אימך. ישנם פרוייקטים של שיקום רבים ומגוונים בכל חלקי הארץ. השאלה מה בדיוק היא צריכה, מה תוכנית השיקום שלה כוללת, והיכן המקום המתאים עבורה שהוא גם קרוב אל אחת מכן, כל אלו אמורים להיות בתחום ידיעותיה של העו"ס המטפלת באימך. אינני יכולה לייעץ לך באופן אישי בצורה וירטואלית כיון שאינני יודעת את הפרטים החשובים. במידה ותיהינה לך מספר אפשרויות ספציפיות עבור אימך (שיעלו בשיחה עם העו"ס) ותהי מעוניננת להתייעץ, את מוזמנת לשוב ולשאול. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית