אוננות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2000 | 11:59 | מאת: אמא של מאיה

שלום, בתי בת ה- 7 נוהגת לאונן, מגיל 6 בערך. היא נשכבת על בטנה כאשר כדור בין רגליה, ומשיחה שלי אתה, הבנתי שבדרך כלל היא מגיעה לסיפוק. אני חוששת שהיא נעשתה אובססיבית לעניין. היא עושה זאת יום יום, לפעמים זה נמשך שעה ויותר, והיא מאד מתוסכלת כשמפריעים לה באמצע. הבעייה שאנו, ההורים, כבר לא מצליחים להסתיר ממנה את העובדה שזה מפריע לנו, למרות שאנחנו מודעים לזה שאסור לנו לתת לה להרגיש "אשמה". אגב, היא עושה זאת רק בחדרה, ותמיד תוך כדי צפייה בטלויזיה. אודה לכם על עצתכם.

06/11/2000 | 23:52 | מאת: טלי וינברגר

לאמא של מאיה שלום רב, אוננות מתרחשת בגילאים קטנים, ומתחילה בסביבות גיל שלוש-ארבע, ובאופן אינסטינקטיבי אפילו בגילאים הרבה יותר מוקדמים. ישנם ילדים במפסיקים את האוננות בגיל 6-7 וחוזרים אליה בגיל ההתבגרות. אצל ילדים אחרים, האוננות נמשכת לאורך כל השנים. בגיל ההתבגרות היא מקבלת משמעות של פעילות מינית מודעת. להערכתי, כדי לדעת יותר כיצד להתמודד עם פעילותה המינית של בתך, וכיצד להתייחס לזה, הייתי ממליצה ללכת לייעוץ הורים, למספר מצומצם של פגישות, ואולי אף לפגישה אחת. יעוץ הורים בדרך כלל מתקיים ללא הילד/ה. בברכה, טלי פרידמן

07/11/2000 | 01:45 | מאת: מאיר

אוננות זה נורמלי לחלוטין החל מגיל שנה ועד 120 וזה בריא לגוף ולנפש אצל גברים ואצל נשים. זה לא סטיה ולא הפרעה ולא שום דבר דומה. טוב שהילדה מאוננת- צריך טיפול רק אם את חושבת שמדובר בהתמכרות- וזה לא נראה ככה. את יכולה לפנות לפסיכיאטר לילדים להתייעצות אבל לדעתי זה מיותר- בכל מקרה ההחלטה בידך.

08/11/2000 | 00:03 | מאת: ד"ר אבי פלד

לא לדאג !! נורמאלי ביותר !! לא צריך טיפול !!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית