לניר בענין קסנקס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2001 | 18:13 | מאת: הקטור

האם אתה בתהליך של הפחתת מינון הקסנקס. ממשקראתי היום עולה כי אסור להגמל ללא פיקוח רפואי . עלולים להופיעלהתקפי פאניקה , העוותי חשיבה ושאר ירקות , ועדיף להכניס רופא לתמונה . ( כלומר רופא אמיתי לא סנדלר עם תואר בפסיכיאטריה ) לתשומת לבך!!! במאמר צויין שהקסנקס גורם לשיבוש ההומאוסטזיז של המוח. בין היתר הוא גורם לרגישות יתר של הרצפטורים שהוא אמור לחסום !!!!! יפה אה !! כלומר, המצב שלנו (המכורים לקסנקס האנונימיים) יותר גרוע לאחר נטילה ממושכת של התרופה מבחינת הנטיה לחרדות בהשוואה לתקופה שלפני תחילת נטילת התרופה. מפילאי המדע !!! מקווה שאתה צעיר ובריא ואינך נוטל את התרופה שנים רבות מידי כך שיתכן הרצפטורים אצלך אולי לא כל כך בלוים. אני זקן ולא בריא ונוטל את התרופה המון שנים כך שמבחינתי העסק אבוד סביר להניח ואמשיך לשקוע בבוץ הזה עד לאלצהיימר הגואל. גם בגלל התחיבויות משפחתיות,כלכליות אין לי אפשרות להפנות לעצמי שנה ללא תפקוד סביר למטרת גמילה ( צריך לדאוג לאישה והילדים ). ממשהצלחתי להבין קיימת תכנית גמילה המבוססת על מתן תרופה חלופית במינונים משתנים באופן פרופורציונאלי לירידה במינון הקסנקס וזאת על מנת למנוע רגישות יתר של הרצפטורים במהלך תהליך הגמילה וכפועל יוצא מכך למנוע תסמונת הגמילה. ישנו הסבר פרמקולוגי אבל מדובר בחומר רפואי גרידא שאין ביכולתי לפענח אותו: הוא נשגב מבינתי והשכלתי ומוחי ההולך ומצטמק אודות לקסנקס כללית, תקופת " שיקום" הפעילות המוחיות לאחר הגמילה מקסנקס הינו בין שישה לשמונה חודשים והוא מלווה בתופעות לוואי. קח בחשבון את כל הנתונים האלה במהלך תהליך הגמילה. תופעה נוספת שכיחה היא שלאחר שלשה חודשי "נקיון " מבנזודיאזפינים מופיע ה לעתים חרדה ודכאון. בשלב זה אנשים מועדים וחוזרים לצרוך תרופות . מודעות לתופעה זו עשויה למנוע את החזרה לצריכת קסנקס. לצערי הרב לא יודע איך להפנותך לקישורים המתאימים ( טוב נו מה לעשות המוח שלי נשרף). מקווה שעזרתי לך במשהו ולכל מישמכור לקסנקס . מקווה שתצליח. כל טוב הקטור

19/10/2001 | 20:08 | מאת: "אור

אני משאיר לך הודעות ואתה נעלם http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=6&i=218287&t=217996

19/10/2001 | 21:09 | מאת: הקטור

לאור שלום ! מה שלומך? בענין הערתך: מאוד אשמח לקבל פרטים אודות הרופא הזה ! תודה רבה על העזרה שאתה מציע והעידוד. אני על קרשים כפי שאתה רואה טוב לשמוע שאחרים נגמלים מי יודע אולי מישהו יוכל לעזור גם לי. היום ביליתי הרבה שעות בחיפוש אינפורמציה על גמילה מקסנקס באתרים אמריקאים. מתברר שמידי שנה ברחבי העולם מתמכרים מיליון וחצי אנשים לקסנקס. יופי של כסף ליצרני התרופות !! ראיתי מקום לעדכן את ניר במידע שמצאתי. חבל לי שבחור צעיר יהיה לכוד במעגל הבעיתי הזה לכן פניתי אליו,.קראתי ש הוא רוצה להגמל בכוחות עצמו אבל יש מספר מוקשים בדרך העלולים להקשות על השגת המטרה . טוב שאתה התערבת. אשמח לקבל ממך כל מידע רלוונטי. להתראות ותודה רבה הקטור

20/10/2001 | 00:12 | מאת: ניר

הקטור הנכבד-אני מאוד מעריך את הדרך בה אתה לומד את אופן פעולתו של הקסנקס. בעבר הצעתי לך ולרונן את הגישה הזו אך לא נעניתי משום שאתם הייתם עסוקים ברעיונות שלא עלו בקנה אחד עם גישתי.תרשה לי להיות כנה וישיר ולומר לך כי מזמן אני במסקנה כי תגובתך מוגזמת קרובה להסטרית,אשר לדעתי נובעת כתוצאה מהפחדה עצמית הניגרמת לך עקב נבירה מוגזמת בקישורים אין סוף אודות הרסנותם של הבינזודיאזיפנים. וזאת במקום לנקוט בגישתו של אור שאמר לך בעבר כי צריך "בייצים ,נחישות ולהיכנס בזה.לא בקלות אני אומר את הדברים וזאת משום שכבר היום עברתי מצב קשה מאוד בעקבות הורדת רבע כדור מתוך 3 של 0.5 ביום.(עד כמה שזכור לי המינון שלך מזערי לעומתי).בשעות הקשות שהייתי נתון היום לא כלכך ידעתי מה לעשות עם עצמי,חשתי כי יכולת החשיבה שלי פגומה לחלוטין, וזה רק חלק.חשבתי להתקשר לפסיכולוג אך מילותיו ידועות לי מראש על כן ויתרתי.כמו כן עלה בי הדחף הטיבעי להקדים בשעתיים את לקיחת הקסנקס של הצהריים אך גם כאן לא הרמתי ידיים, ושתבין כל הגניבה הזו מתרחשת כשעה לפני פגישת עסקים שאמורה להיות לי, אליה יצאתי עם כל החששות , המיחושים, והתלישות והנה אני כאן וחי. חייב לציין כי באותם רגעים קשים חשתי והבנתי על מה אתה מדבר, אבל אחי אין מה לעשות זוהי מילחמה בה יש לנו את חיל החלוץ בדמותו של אור שעשה זאת. אני פונה אליך שוב ךשיתוף פעולה על בסיס של חשיבה וניתוח,תפסיק עם כל הסקלרוזות, האלצהימרים,מחלות כבד,כליות ,ומוות שאתה דוחף לראשך, בוא נלך ביחד לעבר המטרה בשביל עצמינו, ואם נצליח אז גם אחרים יהנו.

20/10/2001 | 01:43 | מאת: ליהי

ניר יקירי, התגעגעתי זה קודם כל. דבר שני-אני מקווה שאחרי היום הקשה שעברת- אתה מרגיש יותר טוב, הלוואי ותצליח במה שאתה רוצה להשיג. זהו לבנתיים, אני הרגע ממש חזרתי מדייט(שהסכמתי אליו רק בזכותך- בזכות העידוד והתמיכה שקיבלתי ממך) , וישר נכנסתי לראות מה קורה. אתה בטח ישן טוב עכשיו, אז נתכתב בפעם אחרת, ועד לפעם הבאה- לילה טוב, ליהי.

20/10/2001 | 01:06 | מאת: דנה

שלום לכם! מה נשמע אור - אני ממש מחכה ובונה עליך בנושא של הבנזודיאפינים אנחנו מעוניינים להוסיף לאתר שלנו את כל המידע שברשותך גם מדעי וגם מנסיונך האישי. זה נראה לנו נושא חשוב ואני בטוחה שהרבה חולים יעזרו במה שאתה יודע רוב החולים אפילו לא יודעים שיש סכנות שכאלו בבנזודיאפינים והאמת אני לא בטוחה שאני משוכנעת עד הסוף שמצב כזה נורא אבל אני חושבת שאנשים צריכים לפחות לדעת על הסיכון כדי שיוכלו להחליט מתוך בחירה. וחוץ מזה המוטו של האתר שלנו הוא לקבץ את כל הדעות והניסיון של חולים ללא שיפוט . כתבת לנו בפורום שלנו שתשמח לשלוח לנו חומר אז... הקטור אני מקווה שגם אתה תוכל לשלוח את המידע והקישורים שברשותך. כתובתנו: www.panic.up.co.il

20/10/2001 | 05:39 | מאת: "אור

נכון...הבטחתי וגם אקיים!!!!! בסבבה...ובהרגשת שליחות וחובה!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית