לאיתןןן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2001 | 11:45 | מאת: דנית

היי קראתי רק היום את ההודעה שלך תודה על היחס החם!!! ותודה על הצעתך שתיהיה כאן החבר הראשון שלי שמחתי מאוד, כן אתה צודק בהקשר לזה שאני צריכה קודם לאהוב את עצמי דבר שאני לא ממש בכלל, וכן אני לבד לבד בלי חברות האם חברים תמיד משתנים חייב הכוונה חברים שהיו בתיכון זהו הקשר מתפרק מתאי שהוא???? ואייך מתחילים לקבל עומץ ולדבר בחברת המון אנשים או להתבטע מתאי ואייך שבא לי??? אני לפני גיוס ברצוני לציין מפחדת להשאר כמו בתיכון ובכלל בודדה ולבד, רשמתה לי שגם למכוערות יש אופי טוב נכון, אני לא מכוערת אני דווקה קצת לצד השיני... כמה שזה בכלל לא אכפת לי יופי...... אני מנסה לחשוב מה לא טוב באופי אני לא מוצאת מה???.? אני חושבת כמו שלמעלה רשמה. זה טראומות מהילדות להיות לבד בודדה חסרת חברים ולא מסומפטת תודדהההההההההההההה בייייייייייייייייייייייייי שמור על קשררררררררררררר

20/10/2001 | 00:29 | מאת: איתן

דנית היקרה:)) אומץ זה עניין שרוכשים. מתחילים ועושים צעד ואחר כך עוד צעד. אסור ליתיאש. לצערי במדינתנו לא חסרים חראות של אנשים. צריך ללמוד לסנן דברים. הרבה אנשים אומרים דברים. את רק צריכה להקשיב למה שנשמע לך טוב את האחרים לסנן. לא להעלב מכל מילה. כי יש אנשים שראשם מנוון והם מדברים שטויות כי הם פשוט מטומטמים. בדידות זה דבר טוב אבל רק לפעמים. אם את רוצה חברה אז את צריכה לעשות מעשה. כמו לצאת מהבית לדוגמה. לפאבים ו/או דיסקוטקים. אני הייתי בישן מאוד לפני הצבא. ולפני התיכון גם לי היה קשה לשוחח אם אנשים אחרים ובעיקר אם בחורות, בחורות היו בשבילי כמעט כמו אלוהים. אם אנשים אתחלתי לדבר כשהתחלתי להדריך בתנועת נוער. אז היו לי הרבה חניכים והייתי יותר חופשי. את צריכה להבין שאם צוחקים עליך ולא ממך זה לא סוף העולם. תצחקי גם ואז זה ימנע תירוץ מאנשים לצחוק עליך פשוט תצחקי על עצמך קצת. אני היית שמן וכל הזמן היו יורדים עלי אז התחלתי לצחוק על זה שאני השמן מהסידרה היה היה (אם את מכירה) והחברה שלי שיתפו פעולה והגדלתי את הביטחון העצמי שלי בעצמי. את צריכה לאלתר כמו בתאטרון ליהיות את עצמך ולצחוק מהחיים תהני פשוט אל תיהי עצורה יותר מידי. תשתחררי. צוחקים שיצחקו:)) אם את חכמה ויש לך משהו חכם להגיד תגידי. אם את דואגת לחברה מהתיכון אז תדעי שזה תלוי בך אם את שומרת על קשרים או אם לאו וגם אם לאו אז את עדין יכולה למצוא חברה בצבא ובלימודים אחרי הצבא. אני לא שמרתי על קשר אם חברים מהתיכון בכלל, אבל אם אני אראה מישהו אז אני אגיד לו/לה שלום. ושלא תביני לא נכון בתיכון לעומת החטיבה והיסודי הכרתי כמעט את כל השיכבה (בערך 600 איש) ושיכבות תחתונות יותר בעיקר בגלל התנועה. חניכים שלי אני חושב שרובם שהיו אז בכיתה ה סיימו כבר את הצבא ואני נורא גאה בהם ובעצמי. אם בחורות אני פשוט הכנסתי לעצמי לראש על ידי שיחות נפש אם עצמי ואם הפיצול אישיות שלי:) שבחורות הם בני אדם ואפשר לדבר איתן כמו אם כל בן אדם אחר. ופשוט סתם התחלטי לדבר אם בחורות שמצאו חן בעיני. וזה לא היה כל כך נורא. ולאט לאט צברתי ביטחון. תנסי את זה גם את פשוט סתם מי שניראה לך . תתחילי לדוגמה בבקו"ם אם תיראי מישהי שבא לך לדבר איתה. פשוט תישאלי מהיכן היא וסתם תנסי להיות ידידודית. ותיראי לאן זה יוביל. אם היא סנובית אז תרדי ממנה ותחפשי מישהי אחרת לדבר איתה. חוץ מזה אולי תיהיה מישהי שלמדה איתך ואולי יותר מאחת. אז פשוט אם בא לך לדבר אם אחת מאלו שאת מכירה אז תתקרבי ותנסי לדבר איתה/איתן ואולי ליהיות ביחד בבקו"ם. אם תרגישי לא רצויה תנסי להתחבר אם מישהי אחרת. לאט לאט צעד צעד. תנסי כאילו לבחון את עצמך ואחרי כל ניסיון תנסי להסיק מסקנות. תנסי לחשוב בצורה כוללת. יכול ליהיות שאת היית בסדר ואותה אחת סתם סנובית אז אל תגידי לעצמך שאת לא בסדר כי שוב . יש המון חראות צריך למצוא את הטוב וזה לא תמיד קל. מה שכן בקשר לביטחון העצמי שלך. אז כדי שלא תדאגי מעל ל 90% מהבנות שאני מכיר שחלקן ניראות ממש פיצוץ לא מרוצות מעצמן. אני קורה לזה מנגנון המחמאות:))) בנות אוהבות מחמאות אז הן אומרות שהן לא יפות כדי שיגידו שהן יפות חכמות וכד':))) אני עוד מעט מתחיל לגבות כסף מהן:)) על כל מחמאה 5 שקלים עוד חודש אני יהיה מיליונר:)))) אני יודע שיש לך בעיה לאהוב את עצמך. זה טיבעי. גם לי וגם לעוד המון אנשים היה או יש את הבעיה הזאת. זה בגלל שאת מרגישה שחסר לך משהו בחיים ובמקרה שלך זאת החברה. לפעמים צריך ליהיות צבועה אם עצמך ולהקרין לא משהו שאת ממש מרגישה. את צריכה להקרין שמחה גם אם חרא לך כי אם לא תעשי את זה אנשים יתרחקו ממך. אנשים בימינו לא מעניין אותם שאת סובלת, כי כל אחד רואה רק את התחת שלו. ואם יש לך בעיה רוב האנשים לא מוכנים להקשיב לך. אז אם את רוצה להתקדם ולעזור לעצמך אז את צריכה להקרין לפחות שמחה אושר. אבל בכל מיקרה תיהי את עצמך. תיהי חביבה וחברותית אל תחסמי את עצמך. תתעניני באנשים שהם חברים שלך. מה הם עשו בשבת בבית? לאן יצאו? איזה מוסיקה אוהבים לשמוע? אם קנית משהו (איזה בגד נעלים וכד')תשתפי אותן, אם מישהי צריכה עזרה תנסי לעזור לפעמים להקשיב זאת עזרה גדולה יותר מהמעשים עצמם? תזמיני לצאת להפגש תנהלי שיחות נפש לתוך הלילה. יש מיליון דברים. אני חושב שהסוד הוא ליזרום אם התנאים בשטח. ברגע שמתחילים אז כבר יודעים לבד. את בחורה אז את יכולה גם לרכל אם חברות:))) תיצרי מצבים פשוט ותלמדי מהם בידידות איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית