לכולם מחכה לתשובתכם היקרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2001 | 11:33 | מאת: דפנה

שלום רציתי לדעת ולשאול : האם סטיגמה על בן אדם קשה לשנות, למשל אם יש לי חברה שהייתה בתיכון כילדה פרחה ומגעילה ובודדה עם עצמה וכיום היא בת 19 .האם סטיגמה נשארה לאנשים אחריי שנתיים שלא ראו אותה וכאשר ידעו אייך היא ומי היא????????????????והיא ישתנתה טיפה באופי ובמראה יכול להיות שינוי במבט של האחרים???

19/10/2001 | 13:05 | מאת: ויוי

דפנה שלום לך לפעמים סטיגמה יכולה להיתאדות ולהישכח אם רואים את השינוי שחל אצל האדם . הדבר העיקרי והחשוב לדעת הוא עם זאת , שתמיד בחיו של אדם יש שינוים ,ותהפוכות ,חויות היתנסויות וכו. שמשפיעים על אופיו ועל היתנהגותו ,כך שיש וסטיגמה יכולה להישכח עם הזמן ואם הוכחה ושינוי . בברכה ויוי.

19/10/2001 | 14:16 | מאת: מאי

סטיגמה היא קצת בעייתית כי לפעמים היא רודפת אחרי הבנאדם. אבל...... אם הבנאדם משתנה, (רק מרצון, אחרת אין טעם לשינוי), מתנהג שונה ומרגיש טוב עם עצמו ומקבל את האני החדש שלו, גם השאר יתחילו לאט לאט לקבל אותו ולשנות את הדעה כלפיו. הכי חשוב, שאת תאהבי את עצמך.

19/10/2001 | 15:34 | מאת: ננה

הי אני רוצה לספר לך שעלי הייתה סטיגמה כלשהי כל החטיבת ביניים ואז עברתי לתיכון עם אנשים אחרים ופשוט פתאום קלטו שאני מגניבה מצחיקה וכל מיני דברים אחרים שבחטיבה אף אחד לא חשב שנאי ואחר כך הייתי בועד המון מקומות בחיים ובכולם אנשים כבר ידעו שנאי אחלה בן אדם ולפעמים אני רואה בנות או אנשים שהיו איתי בחתטיבה ואני רואה כמה עלובים הם וכמה אני מוצלחת ומרגיש הטוב ואני אומרת לעצמי כל אחד קיבל את מה שמגיע לו לפעמים נמצאים בחברה שמייאשת אותך אבל אל תשכחי שעוד המון שני ם נגיד 15 כמו אצלי את בכלל לא תזכרי על מה הם דיברו ואולי בכלל לא תדעי מי הם שזה דווקא טוב בהצלחה לך ולחברה שלך יאלה בי

19/10/2001 | 18:39 | מאת: Jacki

אני אפילו מכירה את זה על אנשים מהחיים שלי. שנורא השתנו, אם זה לרעה ואם זה לטובה. הרי אם אותו בנאדם התשנה באופן כלשהו, אז גם אם האנשים ירצו או לא - השינוי חל, הם יכולים להתייחס אליו או להתעלם ממנו. ואני מאמינה שכן, זה יכול לקרות. בהחלט יכול.

20/10/2001 | 00:44 | מאת: איתן

סתיגמה יכולה להישתנות. אם בן אדם הישתנה. לדוגמה אם מישהי היתה הולכת כמו איזו פרחה. ועכשיו היא לבושה כמו מנכל"ית או בצורה מכובדת אחרת ומדברת בצורה שונה. אני מאמין שהסתיגמה תשתנה אבל זה לא אומר שלא יזכרו מה היא היתה, שלפי דעתי זה מגדיל את ערכה. אם היא מרגישה שהיא השתנתה, זה הכי חשוב. אם היא שלמה אם השינוי של עצמה אז כולם יכולים לקפוץ וגבוה. יש לפעמים דברים בחיים שגורמים לאנשים להשתנות. אם זה לטובה זה תמיד מבורך ואם אותו אדם שלם אם עצמו ודרכו. אז שום דבר אחר לא חשוב. ואני מעריך אנשים כאלו. אז לפחות ממני את יכולה למסור לה כל הכבוד איתן

20/10/2001 | 14:40 | מאת: Jacki

איזו תשובה נהדרת, ממש נהניתי לקרוא את הודעתך, התרגשתי. -קבל את ברכותיי על ניסוח מדהים...חיחי-

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית