?nir-are you here

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2001 | 22:41 | מאת: lihi

:-(

18/10/2001 | 23:08 | מאת: ליהי

האם לפסיכולוגים "אכפת" ממטופליהם?, האם יש להם מטופלים שאכפת להם יותר וכאלו שאכפת פחות? מה האינטרס של פסיכולוג לעזור למטופל, הרי בסופו של דבר הוא מקבל את כספו, בלי שום קשר אם המטופל מרוצה או לא, ז"א, איזו מידת מחוייבות יש למטפל כלפי המטופל, אם בכלל? אני יודעת שהשאלות קצת מוזרות, אך זה מעסיק ומטריד אותי בימים האחרונים ובאמת הייתי רוצה לשמוע את תשובתכם. תודה, ליהי.

19/10/2001 | 00:37 | מאת: ויוי

מה שלומך חביבתי ? אני קצת נכנסת לכם באמצע ,(היי ניר יקר ,,) האם המטפלת שלך חזרה כבר מחופשתה הארוכה ? את היתענינת בקשר המחויבות של המטפל למטופל ,ורציתי לנסות לענות לך ,יקירה . אז לפי דעתי וניסיוני אוכל לומר שהמטפל חייב להיות בעל אישיות מוסרית ,אנושית במידה מינימלית לפחות שבו הוא מישם את כללי האיתיקה שהיתחיב להם .והם לכבד ולטפל במלוא האחריות במטופל שנימצא אצלו , כמובן שיש יוצאים מן הכלל שעוברים על חלק מהחוקים הכתובים והלא כתובים ומנצלים את תמימותו של המטופל , אך אין הרבה כמוהם , ובדרך כלל המטפל הממוצע , יעדיף לראות בכל מטופל אתגר טיפולי וירצה לעבוד איתו ולראות תוצאות כמו כל בעל מיקצוע אחר . העדפות אישיות כפי שקראת לזה יתכן שישנם , כי זה אנושי וכולם בני אדם . יש מיקרה מענין מענין יותר , יש מיקרה מאתגר יותר או מיוחד במשהו . חשוב שתחשבי שאת מיוחדת והקשר בינכם מיתפתח טוב , והעזרה שניתנת מניבה פרי , ושיהיו תוצאות בקרוב ,,,וכמובן עם הרבה אופטימיות ועבודה עצמית ועיקבית . ליהי שלי , לא סיפרת למה מחשבות אלו היטרידו אותך ? האם את גלויה ופתוחה איתה בשיחות ומגיעה לחשיפת רגשות שם ? סליחה על המבול ..,,אך זה מגעגועים לשמוע את כאביך הקשה והעמוק , שנגעת בו היום וכינית אותו דיכאון .. נשיקות ויוי

19/10/2001 | 09:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליהי שלום ראשית, לא מדובר בשאלות תיאורטיות ויותר חשוב מהתשובה הקונקרטית שלי מאיזה מקום את רוצה לדעת את התשובה. אם מדובר על חוויה טיפולית שלך, כדאי לבדוק את זה שם. שאלותיך אינן מוזרות כלל ומעסיקות אנשים רבים. פסיכולוגיה הוא מקצוע מוזר שמערב קשר מקצועי עם אישי וזה מה שיוצר את הבלבול. השאלה של אמינות עולה בהרבה מערכות יחסים, אישיים ומקצועיים. תמיד ישנה אפשרות שאדם אינו אמין. אין לי ספק שישנם גם פסיכולוגים כאלה, כמו בכל מקום אחר באוכלוסיה. עם זאת, ברצוני להאמין שאדם שבחר להיות פסיכולוג עשה זאת לא רק בשל הצורך להתפרנס אלא מאחר והטיפול בבני אדם היווה עבורו מטרת חיים. מכאן שהמחוייבות לטיפול הינה דבר מרכזי בעבודתו. לגבי חוסר האינטרס "להשקיע" בטיפול, אני לא כל כך מבין. המטופל אינו אוטומט חסר ישע. במידה ועומד מולך אדם לא רציני או שרלטן, פסיכולוג או איש מקצוע אחר, זה בוודאי דבר שניתן להרגיש וכמובן לפעול בהתאם. השתמשי באינטואציה שלך, זה תמיד יכול לעזור. בברכה ד"ר אורן קפלן

18/10/2001 | 23:14 | מאת: ניר

היי ליהי מה קורה? למה פעם את בעברית ופעם בלעז?

18/10/2001 | 23:27 | מאת: ליהי

קודם כל לילה טוב... הדרך היחידה שלי לפתוח הודעות היא באנגלית, אני לא מצליחה לפתוח שום הודעה בעברית- זה פשוט יוצא מקושקש. אני די מתוסכלת מזה אבל התרגלתי. רק כאשר אני עונה על הודעה קודמת יש לי אפשרות לענות בעברית. בעסה נכון? ניר, היום היה לי יום קצת קשה, אני מקווה שזה לא אומר ששוב נכנסתי לאפאטיות ושמחר ארגיש יותר טוב. ואתה?

22/10/2001 | 00:19 | מאת: ליהי

.

22/10/2001 | 00:27 | מאת: ניר

אז איפה היינו אה כן, סופו של דבר לא הייתי בים החלטתי שהשבת תהיה כולה מנוחה הייתי אצל ההורים והיה סבבה. כל פעם אני מחליט להיפרד מהים בפעם האחרונה ,וזה עושה לא נחמד אז החלטתי שלא להפרד ממנו כלל סהכ יש לנו חורף משגע ואפשר להנות כל השנה. בעיניין הגמילה יהיה בסדר, צריך לחשוב קול ע"מ לעבור את זה כמה שיותר קל . חוץ מזה התחלנו שבוע חדש ופורה בעסקים ,אם כי אני רחוק מאוד מהיכולת שלי לייצר.מה קורה ממה את פוחדת ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית