מהו האידיאל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2001 | 22:10 | מאת: טפול קבוצתי

האם יש חשיבות בנקודות הבאות: 1. מנחה אחד לקבוצה (לפעמים יש שניים) 2. שוני ברקע של המשתתפים גיל מין הבעיות שאותם מביאים. 3. רמה אינטלקטואלית שונה ורמת מודעות שונה. 4. האם יש תרגום מוצלח למושג CO-DEPENDNCY בעברית. 5. מה יותר חשוב : האנשים איתם אני נמצא או הנושאים שאני מביא לקבוצה.

18/10/2001 | 22:58 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב, באופן עקרוני ניתן להשיב על כל שאלותייך בתשובה כן, אך כל מקרה נבחן לגופו, ולעיתים ניתן על חלק מהשאלות גם להשיב בשלילה. אני מניחה שהשאלות ששאלת, נובעות מדילמות המעסיקות אותך בעת הצטרפות לטיפול קבוצתי. אולי תספר/י קצת יותר על המקרה הספציפי? בברכה, טלי פרידמן

19/10/2001 | 09:14 | מאת: טפול קבוצתי

טלי, תודה על ההענות לקריאתי! אכן , אני כעת בודק אפשרות של הצטרפות לקבוצה שאת המנחה אני מכיר וכן חלק קטן מאנשי הקבוצה, כמו כן זהו מפגש שני עם אותה המנחה מכיון והשתתפתי כבר בהנחייה שלה בקבוצה אחרת, כיום אני מרגיש שעשיתי הרבה "עבודה" אישית ולכן השאלות שלי . אולי אני צריך למצוא מסגרת של "מתקדמים" בטיפול כזה או לחלופין קבוצה יעודית המורכבת מאנשים בעלי אותו רקע ו"בעיות" , התחושה היא שאצטרך להסביר שוב דברים שלי אשר מאד ברורים לי כבר. כמו כן העניין של עבודה בקבוצה הינו להעזר ביכולת של המשתתפים האחרים ויש לי חשש שלא אוכל להעזר באנשים אשר רק מתחילים את דרכם בתחום. האם יש לך רעיונות איך מבררים דבר כזה? תודה , יואב- (שם שאול)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית