דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/11/2000 | 19:39 | מאת: זיו

אני סובל מדכאונות כבר 4 שנים.אני בגיל 21 ולעיתים אני לא רוצה לצאת מהדיכאון בכלל כי כך אני לא חייב לעשות שום דבר האם מצב זה תקין ומה לעשות לגביו בנוסף האם יש אפשרות להפטר מדכאון לגמרי בלי עליות וירידות במהלך הטיפול 3.האם יתכן שהריכוז נפגע בעקבות הדיכאון ומה לעשות לגבי זה.

06/11/2000 | 00:36 | מאת: טלי וינברגר

זיו שלום רב, לסבול ארבע שנים מדיכאון זה נשמע לי לא מעט, וכמו שאתה מעיד על עצמך, גם לא כל כך מתחשק לך לצאת מהדיכאון הזה, כי הוא משרת אצלך איזשהו צורך, כמו שיחרור מאחריות ומחוייבות. האם אתה מטופל איפשהו? האם יש גם טיפול תרופתי? יחד עם זאת, אתה שואל באותה נשימה, אם יש תרופה "המחסלת" את הדיכאון ואת התנודות במצבי הרוח. אתה נשמע מעט מבולבל, ולהערכתי הדיכאון שעליו אתה מעיד נמשך זמן ממושך מדיי ללא תחושת שיפור (לפי תיאורך). לכן עליך לפנות לטיפול, ואם אתה כבר נמצא בטיפול עליך לבחון מחדש את הטיפול, ואולי לחשוב על שינוי כלשהו בתחום זה. אתה בחור צעיר, וחבל ש"תתקע" עם הדיכאון. עדיף שתפנה את האנרגיות למקומות אחרים, בריאים יותר. בברכה, טלי פרידמן

08/11/2000 | 00:29 | מאת: ד"ר אבי פלד

המצב לא ניראה טוב כדאי קודם לאבחן נראה שיש לטפל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית