הצילוווו בתשובתכם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2001 | 11:09 | מאת: דגנית

למה תמיד אני מרגישה פחות מאחרות, למה אני מכנאה באחרות במראה ,למה תמיד המראה החיצוני חשוב למה היפות תמיד מצליחות וסנוביות?????? למה למה למה, למה אין צדק בעולם שכולם שויים למה אני לא כמו היפות...... למה תמיד מסתכלים ומדברים על היפות למה למה למה??? למה אני הפוך שמנה שמנה ומכוערת+ובנוסך לא מרוצה מהאופי שלי מה ............... למה............... מחכה ליחס ותשובה????????????

18/10/2001 | 15:47 | מאת: אפרת

שלום דגנית קשה להגיד למה... כנראה היחס שלך כלפי עצמך הוא נורא שלילי.. וראיתי שאת מודעת לזה זה דבר שאת צריכה לעבוד עליו למה לך להרגיש פחותה מאחרות? אני לא חושבת שיש בהם משהו שיותר טוב ממך הבעיה שלך כנראה היא שאת רגישה יותר מהם. אבל יש טעות בדברייך היופי הוא לא הדבר הכי חשוב נכון שבהתחלה מסתכלים עליו אבל אפילו אם תהיי יפה ותתנהגי כמו זבל אף אחד לא יאהב אותך דבר שני הוא שאף אחד לא נולד מושלם אז יש כאלה שהם יפות ורעות ויש כאלה שהם לא יפות ורעות וכו' מקווה שהבנת את כוונתי אני בטוחה שיש בך הרבה דברים טובים אבל את לא מעריכה את עצמך ובגלל זה קשה לך לראות אותם. ייעוץ פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור מה את אומרת ? :) אפרת

18/10/2001 | 17:59 | מאת: שרון

לדגנית שלום, אני מאמינה שמקור הבעיה שלך היא החברה שלנו. את לא היחידה שחשה כך, אני מכירה המון סיפורים על אנשים שמרגישים כמוך (בנים+ בנות) וניתן להוסיף לרשימה את עצמי... למעשה, ככל שאני מתבגרת (כיום אני בת 26), אני מרגישה טוב יותר עם עצמי - על כל מגרעותי ומעלותי, הן החיצוניות והן הפנימיות. אני מקווה שגם את תעברי תהליך דומה - חבל שלא ציינת את גילך כי זה נתון שבוודאי יעניין את הפסיכולוג של הפורום. ומדוע אני מאשימה את החברה? - תסתכלי סביבך: בכל הפרסומות שבטלויזיה/ סרטים/ פירסומי חוצות/ ערוץ MTV והאופנה - כולם מציגים "האישה המושלמת" כאחת שיש לה גוף של ילדה בת- 16, במידות קטנטנות ושלא נדבר על הפנים "המושלמות". הצגת האישה כדבר מושלם משרת את האינטרסים של חברות עסקיות רבות - חברות שמוכרות מוצרי קוסמטיקה (לפנים, לשיער, לגוף), חברות שמעניקות שירותי ניתוח (הקטנת חזה/אף וכו') - ועוד רבות אחרות. את, אני, ועוד אנשים רבים, נראים שונה. זה לא אומר שפחות יפה - אלא באופן הייחודי לנו. אלוהים ברא את כולנו באופן שונה וטוב שכך. אני באופן אישי מתנגדת לניתוחי יופי - כי הרי יופי זה עניין אופנתי ושל טעם אישי. תדעי שבתקופות שונות לאורך ההסטוריה דווקא נשים מלאות נחשבו לחושניות וליפות - כלומר דווקא הרזות סבלו... חבל שזה כך ושהחברה לא מקבלת כל אחד כפי שהוא.... לעניין הטעם האישי, יש לי גודמא די טובה - לפני מספר שנים נכנסתי לחנות כאשר עמדו שני בנים בכניסה ושמעתי אחד מתלחש עם השני ואומר: "תראה איזה פצצה כאילו יצאה מסרט", ואילו השני אמר בתגובה: "איכסס, המכוערת הזו עם האף?" - כך שהכל עניין של טעם אישי. מה שבטוח הוא שבעיני החברה שלי אני נראית לא רע בכלל.... יש לי תחושה שהבעיה שלך נוגעת גם לנושא של הבנים - אז אם אני "קולעת" - אל תדאגי כי "האביר" יגיע - אבל את חייבת קודם לקבל את עצמך כפי שאת, כדי שיוכל גם הוא לקבל אותך ולאהוב אותך כ"עסקאת חבילה" - עם הדברים הטובים והפחות טובים. מקווה שעזרתי במעט, שרון.

18/10/2001 | 19:45 | מאת: מאי

דגנית, הבעיה שלך היא בעיה שתוקפת לדעתי את רוב האנשים בשלב זה או אחר. אני רק יכולה להגיד לך שבאופן אישי, אני למדתי שמקינאה לא יוצא כלום. חוץ מלחצים, בעיות בריאות, דימוי שלילי, דיכאונות ושאר חולרות. ואת יודעת משהו, על כל אחת שאי פעם קינאתי בה, מצאתי גם כמה פעמים לרחם עליה. כל אחד והצרות שלו. תהיי מי שאת, תאהבי את עצמך, כי זה מה יש, ויאהבו אותך. מבטיחה.

19/10/2001 | 05:04 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, יש הרבה מה לעשות בעניין המראה, ההופעה, וכו' - ולא מדובר בהוצאות כספיות על ניתוחים ודברים שכאלו, אלא על תזונה נכונה, ספורט, לימוד של כללי התאמת בגדים, סיגול של דיבור נכון מול אנשים, וכו' וכו'. דברים כאלו הנם נלמדים, כלומר: לא נולדים עם זה. מיומנויות כאלו מסייעות להגביר את הביטחון העצמי, וזה לכשעצמו מגביר את הסיכוי להצלחה בתחום של מציאת חברים ובן זוג. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

20/10/2001 | 01:11 | מאת: איתן

את האמת בעולם של היום אני מבין אותך את התיסכול ואת הכעס. אבל זה שאת שמנה לא אומר שלא תימצאי מישהו שיאהב אותך. בידיוק היתה לי שיחה אם ידידה שלי שבוע שעבר על אותו נושא שבו היא טוענת שהיא שמנה ומכוערת ואף אחד לא רוצה לצאת וליהיות איתה. היא אומנם שמנה אבל שמן זה לא בהכרך מכוער. ואת יודעת מה עניתי לה???? עניתי לה שזה בגללה. לא בגלל שהיא אכן שמנה אלה בגלל מה שהיא חושבת ומה שהיא מקרינה החוצה. קודם כל בקשר להשמנה היא התחילה להתאמן בחדר כושר ולאכול נכון לפי המלצת דיאטנית ולא לפי תרופות קסם. כי קסם כפי שאת יודעת זה רק אחיזת עניים וזה נעלם איך שזה בא. בקשר למה שעניתי לה: אמרתי לה שהיא צריכה ליהיות היא עצמה ולא מישהי אחרת שהיא לא והיא לא יכולה ליהיות. אמרתי לה שהיא צריכה ליהיות שלמה אם עצמה (זה לא אומר שלא צריך לעשות דיאטה) אבל היא צריכה להכיר בעובדה שהיא איך שהיא ולשמוח אם זה. כי יש אנשים שהם במצבים יותר קשים מהשמנה שהם בבעיה יותר גדולה. והיא צריכה להקרין אהבה לסביבה לחייך להגיד בוקר טוב בקיצור ליהיות בן אדם שלם ומאושר. אני למדתי על בשרי ועל בשרם של אחרים שמי שמקרין אושר ושלמות נפשית מושך אליו אנשים. ומי שרוטן כל הזמן וזועף וצועק על העולם דוחה אנשים.כי לאנשים אין סבלנות לאנשים כאלו. כי לכול אחד איכפת רק מהתחת של עצמו. אז ככה שאין לך טעם לרטון על העולם כי ככה הוא, ואת לבד לא תצליחי לשנות אותו. מה שכן אם תאהבי את עצמך ותיהי חברותית ועוזרת לזולת ומתחשבת אנשים ירצו ליהיות בקרבתך. ואת יודעת מה עוד???? את תוכלי למצוא לא רק חבר אחד אלה המון ודרך הגב לשם הרישום היא יצא אם מישהו לפגישה עיוורת השבוע והעיניינים מסתדרים בין השנים והיא עדין שמנה והוא רזה וניראה טוב לדבריה (לא ראיתי אותו עדיין). יש גברים שאוהבים שמנות. והם לאו דוקא שמנים. לפעמים לוקח זמן אבל בסוף מוצאים. אז אל תיתיאשי תיהי בת אדם תואהבי את עצמך ותאהבי את הסביבה והסובבים תחיכי ושימותו הקנאים. בהערכה איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית