לא קבלתי תשובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2001 | 05:46 | מאת: דניאלה

לא קבלתי תשובה לגבי שאלתי מה-13 לאוקטובר לגבי ילדה בת 14. אנא - אני מבקשת את תשובת המומחים.

18/10/2001 | 16:00 | מאת: לא קבלתי תשובה

דניאלה, השכחת שאת השאלה הצגת בתור יפית?

18/10/2001 | 21:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דניאלה שלום ראשית, אני מצטער על העכוב בתשובתנו. המצב שאת מתארת מאפיין נערים ונערות רבים בגיל של בתך. זהו גיל שמאופיין בשינויים רבים בכל היבט אפשרי של ההתפתחות ולכן יכולים להיות בו משברים או התלבטויות עמוקות. מתיאורך אפשר להבין שבתך מוטרדת בנושאים חברתיים ולגבי דימויה העצמי. בשלב ראשון הייתי מנסה לדבר עם יועצת ביה"ס או אפילו עם פסיכולוגית ביה"ס שלהן ניסיון רב בד"כ בנושאים כאלה. ניתן לשקול עימן האם יש מקום לייעוץ פסיכולוגי לילדה כדי לעזור לה "להרים" את דימויה העצמי ולשנות את התנהגותה, או שניתן להסתפק בשיחות שלך והסביבה הקרובה כדי לעודד אותה ולעזור לה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית