אובדן אבי !

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/11/2000 | 00:22 | מאת: Adi Doron

שלום רב ! רציתי לשאול מה נכון לעשות ? אבי נפטר אתמול בבוקר ממחלה ממושכת וקשה, ועכשיו כולם מתכוננים לשיבעה, להלוויה וכ"ו. אני יודע שאימי תקח את זה מאוד, מאוד, מאוד...... קשה ואני מתלבט האם להמשיך לאחר השיבעה ללון בביתה לתקופה נוספת של כ שבוע ? אודה לכם על תשובתכם המקצועית והמהירה עדי דורון

05/11/2000 | 01:54 | מאת: טלי וינברגר

עדי שלום רב, ראשית אני רוצה להביע את תנחומיי על מות אביך. ובאשר לשאלתך: לא כתבת בן כמה אתה, בת כמה אימך, ואיזה סוג של אדם היא (תלותית, עצמאית). יתר על כן, לא רשמת אם ישנם עוד אחים/אחיות, שאולי גרים בבית ההורים או בקרבתו. לכן אתייחס באופן כללי. אובדן ואבל הינם תהליכים מורכבים וקשים עבור כל אדם. תהליכים אלו מתחילים בשבעה, אך מתעצמים כשהשבעה מסתיימת, ואז אימך תישאר לבדה, עם האובדן והריקנות. אז מתחילים להתגלע הקשיים, החרדות ותחושת הבדידות הנוראית. רצוי בתקופה הקרובה להיות ליד אימך יותר מהרגיל, לתת לה את התחושה שעל אף שהיא איבדה את בעלה, בן זוגה לחיים, יש לה עוד אנשים שחיים איתה, אוהבים אותה ודואגים לה. יחד עם הצורך לתת לאמא תמיכה, עליך לאפשר לה גם לבכות, להתאבל, לדבר על כאביה ועל תחושת האובדן. ונטילציה (מהמילה ונטיל) כזו תסייע לתהליך האובדן והאבל. אני לא בטוחה ששבוע זה מספיק לצורך העניין. תהליכי האבל אורכים זמן ממושך יותר, וצריך לשים לב שהיא לא הופכת את האבל ל"פרוייקט חיים", וכך הופכת להיות ב"אבל פתולוגי". לגבי זה, תוכל לדעת רק בעוד כמה חודשים, לפי מידת ההתמודדות שלה עם המצב החדש. כרגע, תיהיה איתה, תמוך בה, ויחד תוכלו להתחיל לבנות את החיים מחדש, על אף ויחד עם האובדן הנורא. ועכשיו עוד התייחסות אחת: סיפרת על אימך, וניכרת דאגה גדולה לאמך. אולם לא הזכרת במאומה את התמודדותך שלך. איך אתה מרגיש עם האובדן? איפה אתה מוצא את מקורות התמיכה? נורא קשה, ואף כמעט בלתי אפשרי להתמודד עם זה לבד. אני מציעה לך למצוא מקורות תמיכה גם לעצמך (בת-זוג/חבר וכו), וכך תוכל גם להיות חזק יותר בהתמודדות עם אימך. אם אתה זקוק לייעוץ נוסף, אני מזמינה אותך לשוב ולפנות. אשתדל לסייע ככל הניתן. שלא תדע עוד צער. בברכה, טלי פרידמן

05/11/2000 | 20:45 | מאת: adi

עדי שלום, אתם איבדתם אבא, היא איבדה בן זוג, חבר ורע. את זה תזכרו!!! עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית