שאלה לפסיכולוגים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 20:28 | מאת: חיים כץ

שלום רב. החל ממאי האחרון אני נמצא בתקופה קשה. נכנסתי להוצאות רבות, ביניהן רכישת דירה. מאחר ואני מועסק כמרצה וכמורה (עצמאי שאינו תלוי במשרד החינוך) אני משתכר אך ורק במידה ומתקיימים שיעורים. בחופשות או חגים אינני מקבל כל הכנסה ואין לי כל זכות לקבלת דמי אבטלה או סיוע כלשהו. (עלי לציין כי הנני רווק, בן 33). עם גל הפיטורים האחרון ועם קריסת ענף ההיי-טק, נפגעתי וכמחצית משעות עבודתי קוצצו. וזאת למרות שהנני מועסק בחמש מכללות ובתי ספר תיכוניים. קיוויתי שאוכל להשתכר השנה די למחייתי ולתשלום המשכנתא (סכום של כ- 3000 ש"ח בחודש). כל הכנסותי השנתיות מסתכמות בכשבעה חודשי עבודה, בהן אני נאלץ להרוויח מספיק עבור שנה שלמה. לפני מספר שבועות קיבלתי זימון למילואים לתקופה של 3 שבועות וזה היה הקש האחרון. פרט לפגיעה בתלמידים בכל המכללות ובתי הספר, אני מפסיד חודש שלם של עבודה, שכן לאחר המילואים חל חג החנוכה ואקבל תעריף שכר מינימום מכיוון שבחודשי הקיץ לא הועסקתי ואין לי כל תלושי משכורת. פרט לכך, הנני מאויים במקומות עבודתי מאחר וגם בשנה שעברה זומנתי למילואים בדיוק עם פתיחת שנת הלימודים. במכללה אחת אף קוצצו מחצית בשעות ההוראה שלי ובדיעבד ידוע לי שהמילואים בשנה האחרונה גרמו לכך. כל פניותי לצבא לדחות המילואים לחודשי הקיץ נענו בשלילה (ומדובר בשירות מילואים שאינו קרבי או מבצעי). פניות ולת"ם נענו בשלילה, ופניות לקצין הקישור נדחו על הסף. שנה שעברה היה תסריט זהה, ואז הובטח לי כי אם אפנה בזמן העניין יטופל. מאחר וכל שנה מתחלפים מספר קציני קישור ביחידתי, הרי שכל פעם מתחיל הסיפור מחדש ו"אין עם מי לדבר" החל מהרגע בו קיבלתי את התשובה השלילית מצה"ל הפסקתי לתפקד. אני מעביר את כל זמני במחשבות על הפגיעה שנפגעתי, אינני מסוגל לישון בלילות, אינני מסוגל אפילו לקיים יחסים תקינים עם חברתי, התחלתי לסבול מאין אונות, ואינני מסוגל למלא כלל את תפקידי כמורה (פשוט - אינני יכול להתרכז לחלוטין). כל זמני מועבר בבהייה בחדר, בהתבוננות בשעון ובחישוב הימים העוברים. העניין פשוט אינו יוצא מראשי 24 שעות ביממה. אני פונה אליכם בבקשה לעצה. הנני מודה לכם מראש על התייחסותכם.

16/10/2001 | 22:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חיים שלום מתיאורך נשמע שאכן ישנה פגיעה משמעותית בתפקודך עקב המצב והדבר מעורר דאגה. אני מציע שתפנה לייעוץ מקצועי הן באזרחות והן במסגרת הצבא. בקש מקצין הקישור פגישה עם קב"ן והסבר לו מה קורה לך. כמו כן תוכל לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר במסגרת האזרחית. אינני בטוח שהכל קשור למילואים שכן ישנם גורמים סביבתיים נוספים שמלחיצים אותך, אבל עקב המצב בהחלט הגיוני לבקש (ולקבל) דחיה בשירות. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית