שאלה לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 20:18 | מאת: ערן

אני בן 23 בעייתי היא שכל הזמן אני דואג לבריאותי, אני ניבהל בקלות מכל מה שקורה בגופי לדוגמא: בימים אלו יש לי בעייה רפואית (ברפואת העור) ואני פשוט חושב על זה כל הזמן, זה פוגע בי ופוגע באיכות חיי, אפילו כאשר יש לי מחלה כמו דלקת גרון פשוטה , אני נילחץ ואפילו חושב מחשבות כאילו שכל חיי יהיו עם הדלקת. שאלתי היא: היום אני מודע למצב הזה- כיצד אוכל לשנות זאת? האם זה ניקרא "מחשבות טורדניות"?

16/10/2001 | 22:19 | מאת: טלי וינברגר

ערן שלום רב, ייתכן ומדובר במחשבות טורדניות, וייתכן שמדובר בחרדה או בתופעות אחרות. אין אפשרות לאבחן את הבעיה דרך האינטרנט. להערכתי עליך לפנות לייעוץ מקצועי, לאבחון הבעיה קודם כל, ואחר כך להחליט האם וכיצד לטפל בבעיה. בברכה, טלי פרידמן

16/10/2001 | 22:46 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ערן שלום האם יש לך מחשבות מטרידות גם בנושאים אחרים, או רק בנושאי בריאות? בעיקרון, כפי שטלי ציינה, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי כדי להבין לעומק את הבעיה ולהתאים טיפול נכון. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית