ל כ ו ל ם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 18:01 | מאת: ל כ ו ל ם

שלום רציתי לשאול האם אנשים משתנים משנה לשנה באופי? למשל אם פעם חשבתי שלילי מאוד אל משהו יכול להיות שזה ישתנה או בקושי שכןן האם אחרי תיכון ובצבא משתנים???????דנית

16/10/2001 | 19:39 | מאת: ענבל

לדנית! התשובה שלי היא כן. אנשים משתנים בהתאם לחוויות שהם עוברים. אינני מתכוונת לחוויה במובן הפשטני אלא חוויה נפשית. לדעתי, רק אדם שעבר חוויה טראומתית או חזקה מאוד הוא באמת האדם שמשתנה- כי רק שמגיעם למצב גרוע צומחים ממנו למעלה ומקבלים ראיה חדשה על דברים, ואני יכולה להעיד זאת על עצמי. חוץ מזה, יש שינויים שטחיים יותר שאכן מתקבלים בצבא, למשל, כי כל מקום שנהיה בו לתקופת זמן מהותית ישפיע עלינו בצורה זו או אחרת וגם האנשים שיהיו סביבנו, כי הם תמיד בשבילנו "העולם" כי הם העולם שסביבנו. לשינוי שטחי, כוונתי היא שאת יכולה להפוך עצמאית יותר, כי תצטרכי להסתדר לבד בהרבה מקרים או שתהי בוגרת יותר כי תחווי דברים שלא חווית קודם וכדומה. אדם משתנה כל חייו וכל יום הוא עובר שיעורים בחיים, ואמור ללמוד מהם. הדבר הכי חשוב הוא שאדם יהיה מודע לרגשותיו האינדיוידואליים ויהיה תמיד במקום שטוב לו, שבו הוא ירגיש תורם, מוערך ובו הוא יחוש סיפוק עצמי. ענבל

16/10/2001 | 20:32 | מאת: Jacki

נראה לי שזה תלוי באדם ובמצב, אבל בדר"כ בנאדם משתנה גם אם לא קורה איזה משהו מיוחד או ספציפי....

16/10/2001 | 22:24 | מאת: טלי וינברגר

דנית, החיים הם רצף גדול של שינויים, הן במציאות החיצונית, הן במציאות הפנימית והן בהתייחסות אל שתי המציאויות. מתוך כך אני משתנים ללא הרף כדי להתאים את עצמנו לכל השינויים המתחוללים. אם כך התשובה באופן כללי הינה: כן... השאלה היא על איזה שינוי את מדברת, ויותר מכך, מהו "שינוי" עבורך. בברכה, טלי פרידמן

18/10/2001 | 13:58 | מאת: דין

לצערנו, תמיד יהיו כאלו ששום דבר לא ישתנה אצלם. השלילי יישאר שלילי והדברים הטובים יקרו רק לחברים שלהם. אף אחד לא הבטיח לנו גן של שושנים והחייק הרי הם לא פיקניק.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית