דיכאון מתמשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 17:16 | מאת: חיים כץ

שלום רב. החל מחודש מאי האחרון הנני נמצא בתקופה קשה ומלחיצה: רכשתי דירה ומיד לאחר הרכישה החל המשבר בענף ההי-טק ונפגעתי למדי (הכנסותיי קוצצו משמעותית). אני עוסק בתחום ההדרכה וההוראה. מאחר והנני עובד עצמאית ע"י חוזי העסקה, הרי שאני משתכר אך ורק אם אני מלמד. בתקופת חופשות אינני זכאי לגמול או לדמי אבטלה כלשהם. שנת הלימודים החדשה לא האירה לי פנים במיוחד (קיבלתי מחצית משעות ההוראה שהיו לי בשנה שעברה) הרי שקיוויתי שאוכל להשתכר די על-מנת לשלם הוצאות מחייה ומשכנתא. בשנה רגילה אני עובד רק כשבעה חודשים ובחודשים אלו עלי לעבוד שעות רבות, בכדי שאוכל לממן עצמי בשאר החודשים והחופשות. לפני מספר שבועות קיבלתי זימון לשירות מילואים של 21 יום וזה היה הקש האחרון. למרות שהתחננתי לדחות המילואים לחודשי הקיץ או לקצרו ע"י ולת"ם. כל פניותיי נענו לריק. לא די שאני פוגע באוכלוסיית תלמידים גדולה (אני מועסק סמספר מכללות ובתי ספר תיכוניים) אלא שאני מפסיד חודש עבודה שלם, מאחר וחופשת חנוכה מתחילה מיד בתום שירות המילואים. מאחר ואין לי כל תלושי משכורות מחודשי הקיץ (חופשה) הרי שאקבל תעריף של שכר מינימום. פרט לעובדה זו ומאחר והתופעה של זימון למילואים בתחילת שנת הלימודים אירעה גם בשנה שעברה, התחלתי לקבל איומים מרומזים ממקומות העסקתי. באחת המכללות אף קוצצו לי מחצית מהשעות (למרות שכמובן לא נעשה הדבר מיידית, אך בדיעבד ידוע לי כי זו הסיבה). אני פונה אליכם, מכיוון שמרגע קבלת הצו למעשה הפסקתי לתפקד כליל. אינני יכול לנהל חיים תקינים: אינני ישן באופן תקין, אני מתעורר פעמים רבות בלילות, אינני יכול להתרכז בכיתה ואיבדתי את סבלנותי, אינני יכול אף לקיים יחסי מין תקינים עם חברתי ופשוט העניין איננו עוזב אותי ואינני יכול לחשוב על שום דבר אחר. אני מבלה את מרבית הזמן בבהייה בחלל החדר, במיטה ובמתח שאינו מרפה ממני. אודה לכם על התייחסותכם.

16/10/2001 | 19:21 | מאת: דוגי

חיים שלום אתה משתמש בשמו של אדם יקר לי מאוד לדעתי עליך לדאוג לעצמך מאחר והצבא לא מתחשב בך ולגשת לפסיכיאטר שיתן לך המלצה לפטור מלא משרות צבאי . אם הצבא(המדינה) לא באה לקראתך אין טעם שתבוא אתה לקראתם. מעבר לכך אני לא יודע אם אתה מכיר את הספר מי הזיז את הגבינה שלי זה משל על איך להיתמודד עם שינויים בחיים . אם אורך החיים שלך שונה עקב המצב אז הגיע העת ללכת לחפש גבינה במקום אחר ולהיות דינאמי. גם אני נפגעתי מהתפוצצות בועת ההיי טק ואני אחד ממפוטרי ההיי טק אבל אני מבין את המצב ולכן אני דואג להישאר מעודכן טכנולוגית בכל מחיר עד יעבור זעם. בהצלחה דוגי

16/10/2001 | 20:00 | מאת: חיים כץ

תודה על העצה. לא הייתי רוצה פיתרון כל כך רדיקלי, אך עקב המצב בו אני נתון, אשקול בחיוב את עצתך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית