חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 15:03 | מאת: איתן

השאלה שלי נורא מטרידה אותי מפני שהיו מספר חלומות שחלמתי עליהם ושמדברים על חלומות אני נזכר בחלומות אלו כאליו חלמתי עליהם אתמול.אני בן 27. החלומות עוסקים בים בשיטפון. חלום אחד זה חלום שבו אני נימצא ליד חוף הים בקרית חיים ומביט אל הים לפעמים אני מביט לים אחרי שאני מביט על אהל גדול מרובע וסגור מצידיו ויש פתח לכיוון הים וחלונות של אהל כאלו מבד ולפעמים אני מביט ישר לים ואז לפתע פתאום מתחיל להגיע מהאופק גל ענק שמתקרב במהירות לחוף ואז שהגל הענק מגיע לחוף נפסק החלום. אני חייב לציין שאני לא שוחה הרבה אבל אני לא פוחד מים ואני אפילו שוחה לפעמים. כך שלא ניראה לי שזה פחד מים או מיים.והחלומות לא באו דווקא בתקופות של קיץ או חורף חלמתי את החלומות גם בקייץ וגם בחורף לא באותה שנה אלה בתקופות שונות בשנים שלא היו קרובות שאפשר להגיד שזה משהו שממש מטריד אותי. בנוסף החלומות היו זהים בפרטים. החלום השני באותו נושא זה חלום בו אני עולה לכרמל דרך סטלה מריס אם אוטובוס ואז מגיע גל ומחסה חלק ניכבד מההר והמים ממשיכים לעלות ואני והאנשים מסביבי צועקים לנהג תעלה מהר להר ואז לפתע אני מוצא את עצמי צף על קרש ואני שוחה בנחת אבל בדאגה אם אני אצליח למצוא יבשה. ואז החלום ניפסק. החלום השלישי זה חלום שבו אני נוהג ברכב פתוח מהקריות לכיוון חיפה ואז אחרי בתי הזיקוק אני ואבא שלי שומעים רעש מאחור, וכשאנחנו מסתכלים בא גל ענק ממש מאחורנו ואז אני מתחיל לסוע במהירות ופונה בפניה שאחרי הקניון לב המיפרץ לכיוון יוקנעם ואני נוסע במהירות אבל אני לא מרגיש מבוהל, והתנוע בכביש דלילה יחסית מזג האויר חורפי אבל על הראש שלי יש כובע קש כמו של המצילים בים וכך גם לאבי.יש רוח חזקה שבאה מולנו ובמהירות שאנו נוסעים מנורות תאורה בדרך נופלות אחת אחרי השניה במהירות ואנחנו מחזיקים את הכובעים שלו יפלו מהרוח והמהירות. והגל כל הזמן אחרינו ואז החלום ניגמר. הייתי מאוד מעוניין לדעת מה זה אומר הגל הענק הזה? שלוות הנפש שלי בחלום ואחריו?. הזיכרון החזק מאוד של החלומות והפרטים? ופרטים נוספים שאפשר ללמוד מזה

18/10/2001 | 14:10 | מאת: אבגד

חלום החוזר מספר רב של פעמים בואריאציות שונות מעיד על בעיה שכנראה מטרידה ולוחצת ומשתחררת דרך התת מודע בחלום. תנסה לבדוק מה גורם לאי השקט המתבטא בחלומות האלה. אולי קשיים כלכליים? חובות? אולי חשש מפני טיפול רפואי מכאיב, או דאגה למישהו מבני המשפחה? נשמע כאילו אתה חושש מאד מאיזה כח הרסני שישאיר אותך חסר יכולת להתגונן. אולי המצב הביטחוני מוסיף? תנסה לחשוב יותר לעומק כי יכול להיות שהסיבה מונחת לך ממש מתחת לאף ואתה מעדיף שלא להתעמת איתה. ככה או ככה, שיהיה לך בהצלחה

19/10/2001 | 01:14 | מאת: איתן

דווקא הכל בסדר אצלי ברוך אשם:) ודווקא המצב הביטחוני לא מדאיג אותי בצורה כזאת שאני מוטרד עד כדי לחלום על זה אני לא סובל ולא סבלתי מכאבים חזקים ובני המשפחה שלי לא היו במצב קשה עד כדי כך שזה השפיע או משפיע עלי מבחינה נפשית. אני בן אדם די רגוע שמיתמודד עם בעיותיו בהצלחה. ודווקא החלומות לא באו בעיתות משבר כלשהוא. ואני די בטוח בזה. ואם קראת את החלומות אז אני די רגוע בהם למרות מה שבה מולי (הגלים). אולי יש בזה משהו בעצם במה שאתה רושם. יתכן והחלום או התת מודע רוצה להגיד שלמרות המצבים שבהם אני ניתקל אני מצליח להתגבר בשלווה וללא חשש. אבל מדוע לדוגמה בחלום הראשון שתיארתי ברגע שהגל מתקרב מאוד אז החלום ניפסק. וזה קרה בכל הוארייציות של החלום. תמיד סיקרן אותי מה קורה הלאה. האם הלאה זה מוות או שיש תקוה להנצל. תמיד חשבתי על זה. ואני חושב שהתשובה די מפחידה אותי. למרות שבחלום השני שהמים מחסים את ההר אז אני שט ושוחה על חתיכת עץ ואני חושב אם אני אראה איזו שהיא יבשה. כנראה שאני מחפש תקוה למשהו. השאלה למה. אני לא חושב על משהו מסוים. שבו אני צריך תקוה. תמיד חשבתי שלכולנו יש תקוה לכל דבר. אבל מה פשר החלומות אני עדיין מתלבט.

20/10/2001 | 01:34 | מאת: איתן

אתמול קראתי כתבה בעיתון המקומי על רעידת אדמה ונחשול אדיר של מים שעלול לכסות את כל חיפה בנוסף כמובן לסכנה של התפוצצות באזור מפרץ חיפה. השאלה הנישאלת פה. אם החלומות האלו ניסו להזהיר אותי אולי להרחיק אותי מהאזור. את האמת אף פעם לא דיברו איתי ואפילו לא שמעתי על זה שהייתי יותר צעיר רק אולי בשנתיים האחרונות. החלומות האלו הם הרבה יותר ותיקים משנתיים. מוזר לא?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית