לדנית לאפרת וכולם.......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 14:23 | מאת: לאחת לאפרת דנית וכולם

היי מה שלומכם, כן אני חושבת שהחיים הם קשיים גם אני רק יצאתי מהבועה.... והחשש האם אני תמיד יהיה לבד כמו תמיד מדאיגה מאוד. אני מרגישה עצבות ודכאון שבנות גילי מהנות להם אם חברים וכו.. ואני לבדי בבית מבחינה חיצונית אני נראת כלל לא רע. רק חבל שאני המון שופטת את עצמי כמוך דנית... אייך דברתי מה יחשבו האם דברתי בסדר וכמובן מצטערת על מה שדברתיי קשה לחיות כך לצעריי גם לי אין פתרון בשבילך ובשבילי האם אנשים משתנים באופי??????? האם אם תמיד הייתי כלבד ובודדה בלי חברות האם זה תמיד כמעט בטוח שישאר כך???? למה ההרגשות האלה ואולי יש לכם גם בשבילי פתרון?????ntali

16/10/2001 | 15:16 | מאת: אפרת

שלום לך, מה שלומך? אוקיי ועכשיו לתשובה שלי.. בהודעה שלך אמרת שאת נראית בכלל לא רע... אז למה לך לשפוט את עצמך? תנסי להתגבר על הכל דרך זה ... הרי אם את נראית טוב אז אין לך ממה לפחד כל כך לא ? :) ועכשיו ברצינות... האם את באמת מתייחסת לאיך שאת נראית כשאת מרגישה חוסר ביטחון ? אני לא חושבת.. אני חושבת שיש משהו בפנים שאת לא שלמה איתו... ועל זה צריך לעבוד אם יש לך סביבה תומכת אין בכלל בעיה עם זה , כל מה שאת צריכה לעשות זה לשבת עם עצמך ולנסות לחשוב מה את כן רוצה שיקרה לך אפילו לרשום את זה, וככה יום יום למלא את מה שרשמת. איך להתנהג ? אם מישהי מהכיתה שלך תגיד משהו ממש מפגר את חושבת שתשני את דעתך עליה? אני לא חושבת שכן ולכן את צריכה לדעת שככה גם מרגישים כלפיך, לא יהרגו אותך אם תגידי משהו לא במקום. ואגב אני דיי כועסת שהזכרת את המראה.. כי מה זה חשוב? עובדה שלא כל העולם נופל לרגלייך כי את יפה.. זה מה שאת מצפה שיקרה? מה שאני רוצה להגיד שזה לא חשוב... מקווה שעזרתי הבעיה שלי היא בעיקר המצב בבית שהביא אותי לזה ויותר קשה לי להשתנות אבל אני בטוחה שאת תפתרי את הבעיה, ובקשר לשאלה אם אפשר להשתנות באופי... בוודאי שאפשר : ) האם את מתנהגת כמו שהתנהגת לפני מספר שנים? והנה התשובה שכן אפשר לשנות אופי... אפרת

16/10/2001 | 21:35 | מאת: אחת

היי! קודם כל - לא ציינת את שמך, אבל אני מנחשת שזו נטעלי. אני צודקת? בכל מקרה, מי שלא תהיי - אז התשובה שלי היא - כן, בהחלט אפשר להשתנות באופי. במשך השנים צוברים ניסיון ועם הניסיון בא גם הבטחון העצמי. ואני יודעת מה שאני מדברת - כי אני בעצמי הרי הייתי בסרט הזה. ואני לא אספר לך שקורים ניסים ונפלאות, אבל בהחלט "משתפשפים" וההרגשה העצמית משתפרת, את מעזה יותר, ומצליחה יותר. ואם לא תצליחי להתגבר על חוסר הבטחון בכוחות עצמך - אז אני ממליצה בכל פה על עזרה מקצועית ברגע שרק תוכלי, אפילו דרך הצבא - יש אפשרות כזאת, ואף אחד לא צריך לדעת מזה שאת הולכת לטיפול. ובקשר למראה החיצוני - אז בניגוד למה שאפרת כתבה, אני חושבת שמראה חיצוני בהחלט קובע. אז נכון שלא נופלים לרגליה של בחורה יפה, אבל אני רואה על בשרי יום יום ושעה שעה , ולא פעם בצורה כואבת ביותר, איך מתיחסים לבחורה יפה ואפילו סתם נחמדה, ואיך מתיחסים למי שאלהים לא בדיוק אהב אותה בקטע הזה. אז אם יש לך הופעה חיצונית נאה - למה שלא תנצלי את זה? ואני לא מתכוונת שתתנהגי בצורה זולה ופרובוקטיבית - את בטח מבינה את זה. אני מתכוונת שתתלבשי, תתאפשרי ותסתרקי בצורה שתבליט את הנתונים שלך. ו-כן, אם את נתקלת בבחור שמוצא חן בעינייך - את יכולה בהחלט לרמוז לו בצורה עדינה שאת מעוניינת בו. אני, למשל, לא יכולה להרשות לעצמי לעשות את זה, כי פשוט אעשה מעצמי פדיחה... אז בהצלחה וספרי איך הולך - ובעיקר: אל יאוש! אחת

19/10/2001 | 01:38 | מאת: איתן

טוב, קודם כל נעים מאוד:) דבר שני אני בן 27 ואני יכול להגיד לך שאפשר לשנות אופי כי אני אצלחתי לשנות את שלי אני הייתי בישן וניפגעתי מכל מילה שאמרו לי. היום אני הרבה יותר גרוע כי אני לא דופק יותר מידי חשבון לאנשים ואני בטח לא בישן ומי שמצליח לפגוע בי נפשית מגיע לו/לה עיטור מספר השיאים של גינס:))). אם את רוצה ליהיות מאושרת בחיים, אז אני אגלה לך סוד קטן. תאהבי את מי שאת ותיהי שלמה אם עצמך גם אם את שמנה או ניראת זוועה. כי ברגע שתשלימי אם עצמך את תיהי מאושרת ושבן אדם מאושר ושלם אם עצמו אז הוא מקרין את זה החוצה ואזזזזזזזזזז כולם רוצים בקירבתו גם אם הוא מכוער. ואם את אוהבת לחייך יחטפו אותך יותר מהר:))) ודבר שני תפסיקי להתבכיין על חברות כי חברים באים והולכים כי ככה זה דרך החיים אם אין לך חברות בכיתה או בעבודה אז תימצאי לך במקום אחר בחוג או בלימודים לאו דווקא מאותה כיתה. תיהי חברותית לא נודניקית ולא קרציה כי אנשים מיתרחקים מסוג כזה של אנשים. תיהי את עצמך. ואני בטוח שאת יכולה ליהיות מצוינת בליהיות את עצמך. בקשר לחברים של החברות אל תידאגי כי לטובות מגיע הטוב ביותר ולכן צריך לחכות לפעמים עד שהוא יצא מפס היצור. כי ידוע לך שלפעמים יש פשלות עד שיוצא מושלם. אז שלך בדרך:))) ואם אף אחד לא ירצה ליהיות חבר שלך אז הם מפסידיםםםםםםםםםם. ואני מוכן ליהיות חברך הראשון. ובגלל שאת קטנה ממני כנראה, אז אפשר להתכתב אם בא לך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית