בולימיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 13:58 | מאת: K

אני בולימית מזה כ-7 שנים וכיום אני בתהליך גמילה מההקאות. במהלך המחלה נגרמו לי בעיות בעור,יתר לחץ דם,אנמיה וכו'. האם הנזקים שנגרמו לי מהמחלה הינם בלתי הפיכים או שניתנים לתיקון במידה ואגמל מהמחלה? אם ניתנים לתיקון- תוך כמה זמן הגוף יבריא וישלים את החסר? האם יש השלכות נפשיות?

16/10/2001 | 17:07 | מאת: adi

שלום, האם את בטיפול של דיאטנית בנוסף לתהליך הגמילה? עדי

16/10/2001 | 22:46 | מאת: טלי וינברגר

K שלום רב, לא ניתן לומר האם יוותרו בגופך "רישומי" הפרעת האכילה. להערכתי אבחון רפואי, יחד עם אלמנט הזמן שיעבור מהפסקת ההקאות והחזרה לאכילה תקינה, יעידו בסופו של דבר האם הנזקים הם הפיכים או לא. לגבי כמה זמן צריך לעבור עד שתדעי שאכן אין או יש נזקים בלתי הפיכים, משתנה מאדם לאדם, ובדרך כלל מדובר במספר שנים שבהן ניתן לראות את הגוף חוזר לתיפקוד תקין ומתאזן. דבר אחרון הוא שאלתך לגבי ההשלכות הנפשיות. האם כעת את חשה שהפרעת האכילה השפיעה ו/או עדיין משפיעה עליך מבחינה נפשית? קשה לי לחשוב שלא. הפרעת אכילה מתחילה ראשית בהפרעה כלשהי בעיקר בחלק הנפשי. גם לאחר ההחלמה עדיין נשארת החוויה מתקופת המחלה, והיא עשויה להמשיך וללוות אותך במשך חייך. אין זה אומר שזה רע, כיון שלדעתי ניתן להפיק הבנות ותובנות משמעותיות בתהליך ההחלמה, ואלו ימשיכו איתך בהמשך החיים. הבנות אלו עולות בעיקר בתוך תהליך טיפולי, וכולי תקווה שאת אכן הולכת לטיפול. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית