שכול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 12:27 | מאת: מיטל

אני בת 22 ושכלתי את אבי לפני חודש ,אבי היה חולה במשך המון שנים וכל המשפחה היתה מטפלת בו בפרט אימי ואני ,כרגע אנחנו חודש אחרי וצצות הההשפעות ,אחי בן ה19 מגיב בצורה מאוד קשה הוא מתנקל לאימי רב איתה כל הזמן ואימי מאוד סובלת ,אימי במשך קרוב ל15 שנה הייתה צמודה לאבי במשך כל תקופת המחלה עוד לפני שהמצב התדרדר והיום היא במצב נפשי מאוד עדין כלומר היא מאוד מאוד עצבנית כל הזמן צועקת ,חסרת סבלנות בקיצור שבר כלי . אחי לא מוכן ללכת לשיחות אבל אי אפשר גם להמשיך ככה עם המצב הקיים,אימי מוכנה רק שאין לי מושג לאן להפנותה כי באופן פרטי לא נוכל להרשות לעצמנו אלא אם כן מדובר בסכומים נמוכים מה שלא כל כך נראה לי, לכן חשובה לי העזרה ואפילו המעטה שאולי נקבל דרכיכם . אודה לכם על העזרה בכבוד רב מיטל

16/10/2001 | 15:22 | מאת: adi

מיטל, עברתי את זה פעמיים. איך את? את דואגת לסביבה אבל מה איתך? עדי

18/10/2001 | 16:54 | מאת: מיטל

היי אני לא יודעת באיזה גוף לפנות אלייך מכיוון ששמך זהה אצך גבר ואישה,אבל אני רוצה להודות לך על ההתענינות . כן אני דואגת לכולם ,בעצם אני שכחתי כבר מה טוב בשבילי ומה עושה לי טוב ,מכיוון שמיום שחרורי מצה"ל אני מטפלת באבי ז"ל ,לא עבדתי לא למדתי כמעט בלי חיי חברה ואני בן אדם מאוד תוסס מאוד אנרגטי וכל זה כמובן דעך.עשיתי את מה שעשיתי מרצון ואהבה ולא מתוך הכרח,אהבתי את אבי כל כך בשל היותו בן אדם יחיד במינו ועל זה העידו רבים. קשה לי מאוד,למרות שזה לא היה פתאומי אלא דבר שהייתי צריכה לקבל ולעכל במשך כל התקופה אבל זה עדיין קשה מנשוא. אני לא יודעת איך מתחילים בחיים לאחר שכול אבל אני מאמינה שזמן מרפא ואני בן אדם עם יסודות מאוד חזקים בשל כל המצב ואני מקווה להתאושש . אמרת שעברת את זה ,הייתי מעונינת לשמוע אלא אם כן זה פותח פצעים ישנים וכואבים וזה לא מה שאני רוצה לגרום . תודה על ההתענינות מיטל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית