התעוררות חלקית בזמן שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2001 | 12:01 | מאת: אדוה

ברצוני לשתף אותך בתופעה מוזרה שניגרמת לי תוך כדי חלום. לעיתים (רחוקות) באמצע החלום, אני עצרת ואומרת לעצמי רגע, התופעה שקוראת לעיני אינה הגיונית, ואז אני קולטת ומסיקה שאני באמצע חלום, ואז אני נזכרת שבכלל הלכתי לישון. אח"כ אני מבינה שאני נמצאת במצב לא נוח (של חלום) ומנסה להעיר את עצמי, אך איני יכולה להזיז אף שריר בגוף, השריר היחיד שפועל הינו שריר הצוואר, וניתן להזיז את הראש שמאלה וימינה. ולכן אני מנסה ומצליחה בכל כוחי להטיח את הראש בכר, בנסיון נואש להתעורר, לפעמים זה מצליח לפעמים לא. לפעמים אני מנסה לדבר תוך כדי שינה לסובבים אותי בבקשה שיתנו לי סתירה כדי שיתעורר. הדיבור תוך כדי שינה קשה מאוד ואינו רגיל, השליטה היא חלקית, אבל חברי ששמעו את בקשתי (לא היתייחסו אליה) טוענים שהיא יוצאת בלשון ברורה.בתור פסיכולוג, האם התופעה הנ"ל מוכרת לך, ומה דעתך עליה?

16/10/2001 | 20:12 | מאת: גילי

אדווה גם אני זוכר תקופה שהייתי משותק תוך כדי החלום ורציתי מאוד לזוז לברוח וכדומה. . . זה עבר וזה נורמלי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית