לניר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/10/2001 | 15:26 | מאת: רובי

קראתי שאתה בירידה מקסנקס. גם אני צורך על בסיס קבוע את התרופה כ-8 שנים חצי מיליגרם ליום. אתה מפחית את המינון בסיוע של פסיכיאטר ? אתה אמור לקבל תרופה חלופית ? העניין הוא שהקסנקס כבר לא משפיע עלי ואני מעוניין בתרופה אחרת. הבעיה היא שלכל התרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין תופעות לוואי לא קלות ,כגון פרוזק ,אפקסור וכד. באם אתה עובר גמילה באמצעות מטפל או במוסד, אודה לך באם תוכל למסור לי אינפורמציה למי לפנות בנדון. תודה רובי

15/10/2001 | 18:18 | מאת: "אור

דווקא לא נורא....אבל 8 שנים קסנקס?? דחילק ..אתה רוצה לומר לי שזה מזיז לך בכלל אחרי תקופה כזו?? האמת קסנקס זה כסף קטן לעומת הטרנקסל"...שדרך אגב משרד הבריאות הורה להפסיק לתת אותו לאנשים...באופן חד משמעי..אולם לטענת משרד הבריאות עדיין קיימים רופאים בשוק שעדיין נותנים אותם..למרות הוראות משרד הבריאות!!! ואני לצערי השתמשתי בטרנקסל קרוב ל4 שנים, הפסקתי בבת אחת מה שלא היה חכם במיוחד בדיעבד,,אולם לא היה מי שיסביר לי אבל שרדתי ו8 שנים לא נגעתי בכדור..היום אני משתמש באפקסור...ולמעט הזעות מידי פעם אין לי שוםתופעות לוואי....לשיקולך!!!!

15/10/2001 | 20:24 | מאת: רובי

האם אפקסור נוגד גם חרדה וגן דכאון ? כמה זמן אתה לוקח אותו ? מי רושם מרשם ? רופא משפחה, פסיכיאטר ? יש צורך במעקב? האם אתה מרגיש שהמינון ההתחלתי גורם לאותו אפקט או שיש צורך להעלות את המיון אחרי תקופה כדי להגיע לאותה רמה של איזון רגשי? רובי

15/10/2001 | 21:02 | מאת: ניר

רובי היי, אני מעודד שעליך להתמודד עם גמילה מקסנקס 0.5 אחד שכן אני צורך שלושה כאלו ביום כבר 4 שנים. לא אני לא מטופל במסגרת גמילה החלטתי כי אנסה לעשות זאת לבד לאט ובטוח . אני גם לא נמצא על כדור טיפולי אחר למרות שזוהי גישת הרופאים. מעקבי סרוטונין הוכחו גם אצלי כגורמי תופעות לוואי לא נעימות . כמו אור גם הפסיכיאטר המליץ לי להכנס תחת "מטריה" של אפקסור אך כרגע אני מוותר למרות שהחפיסה נמצאת בארון. אשמח לשתף ולחלוק איתך ברעיונות ובדרכים לגמילה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית