לא מאמינה בעצמי...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/10/2001 | 14:13 | מאת: מבולבלת

אני לא מצליחה להתמקד בשום דבר ולהסתדר בחיים. נראה לי שנולדתי בלי כושר החלטה . האזרחות בשבילי היא מזעזעת.....אני ממש מיואשת ואין לי כבר כוח לחשוב על כלום ולהחליט כלום... אולי אני סתם מפונקת?! לא יודעת אני פשוט פוחדת לקחת החלטות כי אני נורא לא מאמינה בעצמי... מתי יסתיים המצב הנוראי הזה....חוסר ידיעה חוסר מטרה יאוש טוטלי... ועם זאת נוח עד כדי כך... אני פשוט תקועה

15/10/2001 | 17:21 | מאת: רומי

אולי תעשי קודם סדר ותחליטי שאת מחליטה. זאת אומרת תגידי לעצמך שזהו, היום זה היום ואת הולכת לעשות החלטה והיא: מה את רוצה באמת (להיות, לעשות, איך לחיות וכו'). אולי תתחילי בקטן. למשל, מה אני רוצה לעשות מחר, מחרתיים. ותתחילי ליישם את זה. בעקבות האוכל יגיע גם התיאבון כמו שאומרים ואז אולי תוכלי ללכת על כל הקופה. כרגע את נמצאת במצב של מלכוד. את תקועה כי אין בך רצון אמיתי וכנה לשנות משהו. נוח לך לרבוץ בבטלה נפשית ולא לעשות כלום, ולקטר על חוסר הידיעה וחוסר המטרה. הרצון צריך להיות שלך, ולבוא ממך. אלו הם חייך שלך - ואם לא תרצי ותכווני ותשקיעי - אף אחד לא יעשה את זה במקומך. ואין צ'אנס שהמצב הנורא הזה כדברייך יסתיים, סתם ככה. יש רגעים בחיים בהם עלינו לקחת אחריות על עצמנו. במוקדם או במאוחר עם הקושי והחששות, הרי אם לא מנסים - לא מצליחים. תפסיקי לחכות שדברים יקרו - צאי ותגרמי לדברים לקרות. שיהיה לך מסע מוצלח ובכייף - נוע, נוע, סוף.

15/10/2001 | 19:55 | מאת: מבולבלת

את נורא נורא חכמה.. את צודקת בכל מה שאמרת העניין הוא שאחרי כל החלטה שאני כביכול עושה אני מתחילה להעלות חששות..הופכת בהם ולא נותנת למוח שלי לנוח...ואז אני מגיעה לשלב שבו אני שונאת את עצמי ומרגישה שהכל חסר טעם ומחליטה לוותר... יש לציין שפעם לא הייתי ככה ואני נורא שונאת את עצמי על האדם המעזע שהפכתי להיות אני פשוט פוחדת להכשל אני לא יכולה להרשות לעצמי..ובינתיים נהיית לוזרית יותר ויותר גדולה אני גם מרגישה שאני חייבת לעשות הכל!!ועכשיו !!כמו ילדה קטנה אני כל כך רוצה לעשות הכל שאני כבר לא בטוחה במה ב א מ ת אני רוצה לעשות

15/10/2001 | 22:24 | מאת: טלי וינברגר

למבולבלת... הצלחת גם לבלבל אותי קצת... :) אין לי מושג מי את, ובאיזה שלב את מצויה עכשיו (אולי השתחררת זה עתה מהצבא? זה לא ממש ברור). תספרי מעט יותר על עצמך ועל הבעיה שנתקלת בה... אנחנו כאן, להקשיב, לתמוך ולייעץ... ליל מנוחה, טלי פרידמן

19/10/2001 | 01:57 | מאת: איתן

אולי את צריכה הכוונה:)) אם כן אז אני הבאבא איתן יעזור לך להחליט:))) קודם כל אין בן אדם שלא יודע מה לעשות!!! אלא יש בן אדם שלא יודע להחליט. ואני אומר את זה מניסיון. כי המוח או התת מודע שלך (תיקראי לזה איך שתירצי) עושה לך את העבודה ואני אומר את זה כי הלכתי כשהשתחררתי מהצבא ליעוץ בנושא מקצוע במכון הדסה בירושלים. ונוכחתי לדעת שמה שחשבתי עליו כל הזמן התאים לי הכי הרבה לפי כל המיבחנים והמיבדקים שעשו לי. דבר נוסף גיליתי שבבנק חסרים לי איזה 600 שקל על יעוץ שטותי:))) לכן יקירתי. קחי לך עט, עט עיפרון, עיפרון או נוצה אם דיו. קחי דף פוליו אם שורות ,כסא ליד השולחן. שבי ותעשי לך רשימה מה את רוצה לעשות באופן כללי (לטייל,ללמוד,לעבוד, להגשים חלום,להתחתן, 4ילדים וכלב). ואז תנסי לרשום לך דרך או סיפור איך תבצעי את מה שאת רוצה להשיג בחייך. לדוגמה : אני רוצה לטייל אבל כדי לטייל אני צריכה לחסוך כסף אז אני העבוד בינתיים במלצרות ואני אחסוך כסף ואז אני אטייל להודו. וכשאני אחזור אני אלמד פסיכולוגיה כדי לעזור לאנשים באתר או בפורם. שאני אסיים תואר ראשון או תוך כדי אני אחפש לי מישהו שניראה זועה:))) כדי להתחתן ולהקים בית. אם תירצי תשתפי ליפני ואפשר גם אחרי הסיפור, חברה או את אחד ההורים או שניהם ותיראי איך אפשר לייסם את מה שכתבת. אל תיזרקי את הפתק כי אולי עוד כמה שנים תחפשי אותי להגיד לי תודה:)))

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית