תופעות פזיות ללחץ נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/11/2000 | 19:43 | מאת: רוחמה1

שלום רב אני בת 32 עברה עלי שנה קשה יותר מתמיד (שהרי מאז שאני זוכרת את עצמי אני לא מאושרת ושלמה )הדחקתי והדחקתי ניסתי להמשיך לעבוד ולחיות זאת אחרי טיפול פסיכולוגי שנמשך לערך שנה והביא בעיקר לתוצאה של סיום תואר שהתקשתי להגיע אליו היתה תק' שחשבתי שהשגתי יותר אבל לאחרונה נדמה לי שהעסק אף נהייה יותר מסובך היאוש אופף הלחץ מוביל לבעיות פיזיות והבדידות שבאה והולכת מאז שאני מכירה את עצמי רק מוסיפה עוד לכל מה שתאירתי עד כה. מזה שלשה חודשים שאני לא עובדת התפטרתי עקב הלחץ הנפשי שהוביל אותי לפחדים שיש לי בעיה בראותית לאחר בדיקות הסתבר שככל הנראה הכל נובע מלץ. בכל אופן הלכתי לפסיכאטר מטעם הקופה מה שבהחלט סיוטי לא רציני וקבליתי שתי תרופות 1. clonexשאני לוקחת חצי כדור בלילה . 2. t.favoxil 50 mg עדיין לא קניתי את התרופה אשמח לקבל יעוץ לגבי התרופות הללו ולדעת אם יש להם תופעות לוואי והאם פסיכאטר לאחר חצי שעה של שיחה מסוגל לאבחן את בעיותי ולהציע תרופה נכונה. נדמה לי שהיעוץ בקופה לא רציני השיארו אותי עם התרופות ונעלמו מה אתה ממליץ

04/11/2000 | 08:28 | מאת: ד"ר אבי פלד

רוחמה שלום המציעות בישראל של שנות 2000 היא שהקופה (כל קופ"ח) לא מסוגלת לממן טיפול מלא לפסיכיאטר - הפסיכיאטרים של הקופה בלחץ של ניבדקים רבים ולא מסוגלים לתת את הזמן הדרוש לכל אחד חצי שעה לא מספיקה לאיבחון ראשון - פסיכיאטר מאד מיקצועי נזקק לפחות ל 45 דקות פסיכיאטר ממוצע נזקק לפחות לשעה כבר ממה שאת מספרת לי אני רואה שיש אצלך המלצה לפי כיוון אבחנתי שלא מוצה וגם אופציה טיפולית טובה יותר ממה שקבלת לצערי איבחון פרטי מתאים הוא יותר יקר ממה שאת שילמת בקופ"ח (אם כי לא בהרבה) יתכן שכדאי לפנות לבדיקה חד-פעמית לקבל המלצות להמשך טיפול בקופ"ח צרי איתי קשר דרך כרטיס אישי בלחיצה על שמי בדף הפורום לעזרה נוספת

05/11/2000 | 02:07 | מאת: טלי וינברגר

רוחמה שלום רב, האם גם כעת את ממשיכה בטיפול פסיכולוגי? להערכתי, במצב משברי כפי שאת מתארת, חשוב לקבל תמיכה מקצועית, ולא רק תמיכה "טכנית" של כדורים. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית