שאלה לפסיכיאטר- נוגדי דיכאון ורפלוקס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/10/2001 | 21:28 | מאת: נטע

אני בת 31 ואני סובלת מדיכאון כבר 4 שנים. שנתיים וחצי מתוכן לחקתי פרוזק. בנוסף, בחצי השנה האחרונה, התחלתי לסבול מרפלוקס, ואני מטופלת ב-2 לוסק ליום. שאלותיי: 1. מכיוון שלא ברור ממה הופיע הרפלוקס- (אין לי גורמי סיכון- אני רזה, לא מעשנת, לא שותה, וכו'), התחלתי לחשוד אולי הוא נגרם משימוש ממושך בפרוזק. האם יתכן שפרוזק יגרום להיווצרות רפלוקס כרוני (גם אם זה נדיר, עדין חשוב לי לדעת) ? 2. אני סובלת מאד מהדיכאון והפסיכיאטר המליץ כמובן להמשיך בפרוזק. מששאלתי אותי לגבי הקשר לרפלוקס, אמר שלא ידוע לו. לכן אני שואלת כאן . איזה כדור אנטי- דכאוני הכי פחות מעלה את הסיכון לרפלוקס ? בתודה נטע

13/10/2001 | 04:59 | מאת: דר' עמי אבני

נטע שלום פרוזק יכול לגרום צרבת ספק אם רפלוקס יתכן עם זאת שרפלוקס היה כל הזמן ללא סימנים ושמה שיש עכשיו זה סמנים לאו דוקא בגלל הרפלוקס אלא בגלל שלוב שלו עם הפרוזק האם את מקפידה לנטול את הפרוזק לאחר האוכל ? זה עשוי לעזור אם כן הייתי מנסה לשנות לתרופה אחרת אם לא מומלץ להפסיק בברכה עמי

13/10/2001 | 22:31 | מאת: ענת

ד"ר אבני שלום! גם אני, כנראה, סובלת מרפלוקס, צרבות קשות, צריבות , מרירות בגרון ומקבלת בין היתר - אפקסור. האם אפקסור יכול לשמש קטליזטור וגורם לצרבות? תודה מראש על תשובתך. ענת הקיבוצניקית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית