l me

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/10/2001 | 10:54 | מאת: למאי

מאי היי מה שלומך? ראיתי שרשמת תשובה לחיילת המשוחררת ,ואוליי תוכלי לעזור לי קצת גם: אני בדיוק ההפך לפני גיוס טיפה אותו ספטומיים אבל הכי קשה הוא זה הפחד מהגיוס משתק אותי, לא סתם פחד פחד שעברתי אותו בעבר מדובר ביי כילדה שהייתה תמיד בתיכון ובכלל בודדה לבדה לא מסומפטת וחסרת חברים, הפחד שלי להיות כך גם שם...... וגם כרגע אני בבית בלי שום תעסוקה אני מפחדת לעבוד שאני לא הסתדר אם העובדים שהם לא יאהבו אותי וכך אני בבית מעדיפה לא להיחסף ולהפגע חייבתץ עצה עזרה דעה...... נטעלי

12/10/2001 | 11:35 | מאת: רומי

נטעלי, תפסיקי לחשוש מהגיוס. תאמיני לי שאין לך ממה לחשוש. ההיפך, תתחילי לדמיין דברים טובים, כיופים, חוויות וכמובן חברות חדשות. יש בך הרבה מה להציע, והמון ירצו להתחבר איתך. בינתיים את יכולה להעביר את הזמן בטיולים, ללכת לים, ואפילו אם בא לך למלצר באיזה בית קפה מגניב או משהו דומה וככה גם תצאי קצת מהדימוי העצמי שלא אוהבים אותך. תני צ'אנס ותני לאנשים להתקרב אליך ולהכיר את הטוב והנפלא שבך. תצאי מהשיתוק והפחד - אף אחד לא הולך לעשות לך משהו רע - ההיפך, גם תוכלי לגלות עולם חדש, עם חוויות ואתגרים שיעשה לך רק טוב ויפתח לך את דלתות להמשך. את לא לבד. כל המתגייסים חוששים כל אחד מהסיבות שלו. כשתהיי ביחד עם כולם תראי כמה דברים משותפים יהיו לך עם האחרים וזה יקרב אותך ויצור חברויות. תחשבי רק על דברים טובים - ותסלקי את המחשבות המטרידות. גיוס מוצלח ובינתיים - שיהיה לך בכייף.

12/10/2001 | 18:07 | מאת: ד"ר אבי פלד

יתכן שאת סובלת מפוביה חברתית - יש לזה טיפול יעיל מאד צרי קשר דר פלד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית