ילד מתאפק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/10/2001 | 05:21 | מאת: אמא

ילדי בן שלוש ותשעה חודשים, והוא עבר גמילה לפני למעלה משנה, שהיתה די קשה ורצופה תקופות פספסוסים למיניהם. בזמן האחרון החלה תופעה מאוד מדאיגה- הילד שלי מתאפק במשך ימים ארוכים ואינו מוכן ללכת לשירותים, וכשהוא צריך הוא מתחיל לבכות "אני לא רוצה קקי.." ומתאפק בכוח עד שאין ברירה ויוצא לו. יום כזה הופך לסיוט, כי הוא בוכה כל היום ולא מוכן לעשות כלום. אני ממש לא יודעת איך להגיב- אם לנחם אותו ולשבת איתו בשירותים, או לתת לו להיות שם לבד- יש לציין שלחזור לטיטול הוא לא מסכים ( וגם אני לא) התופעה נמשכת כבר כחודש. אין לו עצירות, ולדעתי זה משהו רגשי לחלוטין ולא פיזיולוגי. בעניין שתן יש גם בעיה אבל מסוג אחר- הוא מתעצל ללכת לשירותים ומפספס הרבה, או מחכה עד שמתחיל לצאת לו ורק אז הולך. מה לעשות? אני ממש מיואשת.

12/10/2001 | 05:35 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, זו תופעה ידועה, שחלקה נובע מכך שבגן השירותים לא ממש נקיים, והילדים נגעלים, או שהגננות מביישות את מי שבורח לו... סיבה אחרת היא רגשית, וקשורה להתנתקות מההורה בפעילות שהיתה עד אז מאד נעימה, רוחצת, מלטפת, וכו'. לאחר שתעשי את מיטבך בעניין הראשון, קחי את סבלנותך, וגם את זו של האבא, ובכל ארוע רלוונטי שבחו אותו על קקי ופיפי עשויים כהלכה. לפעמים מאד מועילה הדגמה, ע"י שיתופו והכנסתו לארוע דומה אצלך או אצל האבא. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית