זוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/10/2001 | 18:19 | מאת: זהבית

יש לי בעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני ממש במצוקה. כשאני נמצאת בהתחלה של זוגיות אני מרגישה צורך בלתי נשלט לערוך לבן הזוג מבחנים כדי לראות כמה הוא עמיד וזמין מבחינה ריגשית. אני ממציאה שנאנסתי ואפילו סובלת מסיוטים מדומים, עושה את עצמי חולה לפעמים וכדומה. כל אלה מדכאים אותי באמת בשלב מסויים משום שהכל הצגה ובנוסף אני מרגישה מבולבלת, מתוחה ומוזרה משום שאני לא יכולה להשתלט על הדחף הזה. התחלתי לצאת עם מישהו לפני חודש ומאז אני חייה את האונס שלא קרה כדי לראות איך הוא מתמודד עם זה. הוא מתמודד נדהר אבל אני מרגישה כל כך מתוחה פתאום וכל כך מבולבלת. אני לא מצליחה להתאהב בו ומרגישה מאד מוזר עם כל מה שסיפרתי. אני רוצה קירבה לפעמים ולפעמים רק רוצה שקט. אני כל כך מבולבלת שאני על סף אי שקט. אני מרגישה צורך במרחק אבל פתאום פחד להיות לבד ותלותיות בו. מה עושים? למה אני לא מבינה ומכירה זוגיות בריאה? למה אני לא מצליחה להתחיל קשר מעמדה של אהבה עצמית ובטחון עצמי וחייבת מייד להעמיד את הצד השני במבחנים ריגשיים ואת עצמי להעמיד במקום קורבני, תלותי וחלש?

11/10/2001 | 19:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

זהבית שלום אינני יודע לומר מדוע את צריכה להעמיד את בן זוגך במבחנים כאלה ומדוע את אונסת את עצמך לדמיין אונס. בכל מקרה, זה בוודאי מעיד על מצוקה כלשהי וחוסר ביטחון ביכולתך לנהל את הקשר ממקום חזק ובטוח. הייתי ממליץ שמחד תנסי להפחית עד כמה שאפשר את הסימפטומים המדומים שאת מציגה לבן זוגך ונסי להיות את עצמך. במקביל הייתי ממליץ שתפני לייעוץ פסיכולוגי כדי שתוכלי להבין טוב יותר מה מביא אותך למצבים הללו, וכיצד לפתח את הקשר ממקום חיובי יותר עבורך. בברכה ד"ר אורן קפלן

11/10/2001 | 19:12 | מאת: זהבית

תודה על התגובה. אכן פניתי לטיפול פסיכולוגי אבל הוא רק בהתחלתו ואני ממש במצוקה כרגע. מה לדעתך יכולים להיות הגורמים האפשריים להתנהגות זו?

11/10/2001 | 20:25 | מאת: =אור=

ואת עוד בודקת אותו??? מסכן אני במקומו בורח כמו אש אבל בסוף יפול לא האסימון..יאהבלה

12/10/2001 | 18:38 | מאת: ד"ר אבי פלד

מדובר במבנה האישיות שלך טיפול בשיחות יהיה יעיל מאד בשבלך פני לפסיכולוג טוב בהצלחה ליעוץ נוסף ניתן ליצור איתי קשר ישירות לטלפון (ראה דף אישי בלחיצה על שמי בדף הפורום) תודה -- דר פלד

10/11/2001 | 14:19 | מאת: אילני

נראה לי שאת מפחדת מדחייה ולכן את ממציאה סיפורים קשים כדי לגרום לבן הזוג שלך לעזוב אותך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית